Flux-stiri

Șefa Comsiei Europene și cel mai înalt diplomat al UE se întâlnesc, vineri, la Kiev, cu președintele Zelenski

  • Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și cel mai important diplomat al UE, Josep Borrell, sunt în drum spre capitala ucraineană Kiev.
  • Cei doi lideri UE urmează să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski „în cursul zilei de vineri.”
  • Vizita are loc în contextul în care blocul comunitar a aprobat joi seara al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, impunând în special o interdicție de import pentru cărbunele rusesc.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și cel mai important diplomat al UE, Josep Borrell, sunt în drum spre capitala ucraineană Kiev. Vineri, cei doi lideri UE se vor întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Von der Leyen a postat vineri pe Twitter o fotografie în care apare urcând într-un tren alături de premierul slovac Eduard Heger, care se alătură călătoriei spre Kiev.

Abia aștept să ajung la Kiev„, a scris Ursula von der Leyen pe platforma de socializare.

Și Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, a postat pe Twitter o fotografie cu el și cu Ursula von der Leyen plecând în călătorie.

Cei doi lideri UE urmează să se întâlnească la Kiev cu președintele ucrainean VolodImIr ZelenskI „în cursul zilei de vineri”, potrivit purtătorului de cuvânt al președinției ucrainene, Serghei Nikiforov.

Vizita are loc în contextul în care blocul comunitar a aprobat joi seara al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, impunând în special o interdicție de import pentru cărbunele rusesc și o interdicție privind accesul navelor rusești în porturile europene.

The post Șefa Comsiei Europene și cel mai înalt diplomat al UE se întâlnesc, vineri, la Kiev, cu președintele Zelenski appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code