Flux-stiri

Șeful ONU îl avertizează pe Putin că anexarea teritoriului Ucrainei este o „escaladare periculoasă”

  • O mișcare a Rusiei de a anexa mai multe regiuni ucrainene ar fi o ,,escaladare periculoasă” care ,,nu-și are locul în lumea modernă” , potrivit lui Guterres.
  • Vladimir Putin intenţionează să anunţe formal, vineri, iniţierea procedurilor de anexare a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.
  • Volodimir Zelenski a convocat pentru vineri o reuniune urgentă a Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare, în contextul planului Rusiei de a formaliza anexarea regiunilor ucrainene.

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a condamnat ferm, joi seară, planul Rusiei de anexare a unor regiuni ucrainene, avertizând că acţiunea riscă să genereze o ,,escaladare periculoasă” a conflictului militar cu Ucraina.

,,Ar fi o escaladare periculoasă. Orice decizie în sensul anexării regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie nu ar avea nicio valoare juridică şi merită să fie condamnată” , a afirmat Antonio Guterres, conform agenţiei Reuters.

,,Acestea acţiuni sunt împotriva a tot ceea ce ar trebui să reprezinte comunitatea internaţională. Constituie o ignorare a scopurilor şi principiilor Naţiunilor Unite. Este o escaladare periculoasă care nu îşi are locul în lumea modernă. Nu trebuie acceptată.

Guterres: „Este momentul să ne îndepărtăm de prăpastie

Orice decizie a Rusiei de a continua în această direcţie va afecta în plus perspectivele de pace, va prelungi efectele dramatice asupra economiei mondiale, mai ales asupra ţărilor aflate în dezvoltare şi va perturba capacitatea noastră de a furniza asistenţă de urgenţă Ucrainei şi altora. Este momentul să ne îndepărtăm de prăpastie” , a insistat secretarul general al Naţiunilor Unite, potrivit cotidianului Le Monde.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, intenţionează să anunţe formal, vineri, iniţierea procedurilor de anexare a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie. După finalizarea procedurii de incorporare a acestor teritorii, prin votul Parlamentului, Moscova probabil va ameninţa cu o ripostă cu armament strategic în cazul oricărui atac asupra a ceea ce va considera teritoriul rus.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a convocat pentru vineri o reuniune urgentă a Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare, în contextul planului Rusiei de a formaliza anexarea regiunilor ucrainene.

Zelenski a condamnat vehement referendumurile ,,fără valoare” organizate în regiunile din sud-estul Ucrainei şi a avertizat că ,,integritatea teritorială a Ucrainei va fi restabilită„. ,,Reacţia noastră faţă de recunoaşterea rezultatelor de către Rusia va fi foarte dură” , a ameninţat liderul de la Kiev.

The post Șeful ONU îl avertizează pe Putin că anexarea teritoriului Ucrainei este o „escaladare periculoasă” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code