Flux-stiri

Şeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan devine preşedintele Emiratelor Arabe Unite, după decesul fratelui

  • Şeicul Mohamed era preşedintele de facto al EAU de când fratele său vitreg, şeicul Khalifa, a suferit un atac cerebral, în 2014.
  • Liderul de facto al Emiratelor Arabe Unite, şeicul Mohamed bin Zayed al Nahyan, a fost ales ca nou preşedinte al ţării de către un consiliu suprem federal.
  • El va prelua funcţia de la fratele său vitreg, preşedintele Khalifa bin Zayed al Nahyan, care a murit vineri la vârsta de 73 de ani.

Emiratele Arabe Unite l-au desemnat pe şeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan ca nou preşedinte după moartea fratelui său. Şeicul Mohamed era preşedintele de facto al EAU de când fratele său vitreg, şeicul Khalifa, a suferit un atac cerebral, în 2014, potrivit Sky News.

Liderul de facto al Emiratelor Arabe Unite, şeicul Mohamed bin Zayed al Nahyan, a fost ales ca nou preşedinte al ţării de către un consiliu suprem federal.

El va prelua funcţia de la fratele său vitreg, preşedintele Khalifa bin Zayed al Nahyan, care a murit vineri la vârsta de 73 de ani.

Conducătorii celor şapte şeicate ale naţiunii, inclusiv Dubai, l-au susţinut în unanimitate pe şeicul Mohammed bin Zayed în cadrul unui vot, potrivit agenţiei de ştiri de stat WAM, citată de Sky News.

În urma votului, prim-ministrul din Dubai, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, a scris pe Twitter: „Îl felicităm şi îi jurăm credinţă, iar poporul nostru îi jură credinţă. Întreaga ţară este condusă de el pentru a o duce pe căile gloriei şi ale onoarei, cu voia lui Dumnezeu”.

Adesea denumit MBZ, şeicul Mohamed bin Zayed, în vârstă de 61 de ani, a fost numit cel mai puternic lider arab şi unul dintre cei mai puternici oameni de pe Pământ de către New York Times în 2019.

El a ocupat funcţia de preşedinte de facto al Emiratelor Arabe Unite de când, în 2014, un accident vascular cerebral l-a făcut pe fratele său vitreg, şeicul Khalifa, să dispară din peisajul public.

Șeicul Mohamed bin Zayed a fost inclus în topul celor mai influente 100 de persoane din 2019 al revistei „Time”

Sub conducerea sa, Emiratele Arabe Unite au adoptat o abordare mai axată pe armată în regiune, alăturându-se Arabiei Saudite în războiul lor de ani de zile din Yemen.

De asemenea, a fost inclus în topul celor mai influente 100 de persoane din 2019 al revistei „Time”.

În urma morţii fratelui său, şeicul Mohammed a declarat: „Emiratele Arabe Unite şi-au pierdut fiul neprihănit şi liderul <fazei de împuternicire> şi gardianul călătoriei sale binecuvântate”.

Noul conducător a absolvit Academia Militară Regală Sandhurst din Marea Britanie în 1979. De atunci, el a ajuns să comande una dintre cele mai performante armate din regiunea Golfului.

Alături de bogăţia sa petrolieră şi de statutul de centru de afaceri, şeicul Mohamed a stabilit EAU ca o superputere militară globală.

În acest timp, fratele său vitreg, şeicul Khalifa, a suferit crize de boală.

Se crede că familia Al Nahyan are o avere de 150 de miliarde de lire sterline.

Emiratele Arabe Unite respectă, în prezent, o perioadă de doliu de trei zile, în cadrul căreia afacerile vor fi închise în întreaga ţară şi spectacolele vor fi oprite în onoarea şeicului Khalifa.

În Dubai, toate panourile electronice au afişat aseară imaginea şeicului decedat, în timp ce steagurile fluturau la jumătate de catarg.

The post Şeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan devine preşedintele Emiratelor Arabe Unite, după decesul fratelui appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code