Flux-stiri

Senatorii republicani americani s-au întâlnit cu Volodimir Zelenski într-o vizită neanunțată la Kiev

Senatori republicani la KievSenatori republicani la Kiev

  • Aceasta a fost cea de-a doua delegație de profil înalt a Congresului care s-a oprit în Ucraina în tot atâtea săptămâni.
  • Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a efectuat o vizită pe 1 mai împreună cu un grup de democrați din Camera Reprezentanților.
  • Jill Biden a vizitat vestul Ucrainei la sfârșitul săptămânii trecute pentru o întâlnire de Ziua Mamei cu soția lui Zelenski, Olena Zelenska.

Liderul republican al Senatului american, Mitch McConnell, și o delegație de senatori republicani s-au întâlnit sâmbătă la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în cadrul unei vizite neanunțate, oferind cea mai recentă dovadă de solidaritate americană cu țara aflată în război cu Rusia.

O înregistrare video postată pe contul Telegram al lui Zelenski îi arată pe McConnell și pe senatorii Susan Collins din Maine, John Barrasso din Wyoming și John Cornyn din Texas întâmpinându-l în capitală.

Zelenski, într-o postare pe Instagram, a numit vizita „un semnal puternic de sprijin bipartizan pentru Ucraina din partea Congresului Statelor Unite și a poporului american. Călătoria a avut loc într-un moment în care Senatul lucrează pentru a aproba un pachet de aproape 40 de miliarde de dolari americani (aproximativ 64 de miliarde de dolari neozeelandezi) pentru Ucraina.

Măsura include șase miliarde de dolari americani pentru Ucraina pentru informații, echipamente și pregătire pentru forțele sale, plus patru miliarde de dolari americani pentru finanțare pentru a ajuta Ucraina și aliații din NATO să își consolideze armatele. Adoptarea ajutorului a fost întârziată joi de senatorul Rand Paul din Kentucky, care a cerut includerea unei propuneri pentru ca un inspector general să examineze noile cheltuieli.

Dar aprobarea finală nu este pusă la îndoială și ar putea veni în săptămâna următoare, reflectând sprijinul copleșitor din Congres pentru suplimentarea efortului de război ucrainean.

„Ei cer doar resursele de care au nevoie pentru a se apăra împotriva acestei invazii deranjante și au nevoie de acest ajutor chiar acum”, a declarat McConnell săptămâna trecută despre ucraineni.

The post Senatorii republicani americani s-au întâlnit cu Volodimir Zelenski într-o vizită neanunțată la Kiev appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code