Flux-stiri

Sorin Grindeanu, ales șef interimar al Camerei Deputaților

sorin-grindeanusorin-grindeanu

  • Contracandidatul său a fost Cristina Prună (USR).
  • Sorin Grindeanu a fost ales cu 7 voturi ”pentru”:  4 de la PSD, 1 vot UDMR, 1 vot de la minorități și 1 vot de la AUR.
  • Reprezentanții PNL nu au votat și nu au făcut nicio propunere pentru scaunul interimar de la Camera Deputaților.

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a fost votat, marți, pentru a prelua poziția de președinte interimar al Camerei Deputaților.

Contracandidatul său a fost Cristina Prună (USR).

Sorin Grindeanu a fost ales cu 7 voturi ”pentru”:  4 de la PSD, 1 vot UDMR, 1 vot de la minorități și 1 vot de la AUR.

Reprezentanții PNL nu au votat și nu au făcut nicio propunere pentru scaunul interimar de la Camera Deputaților.

Ciolacu: Mă bucur că Grindeanu a strâns majoritate la CD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că toate scenariile rămân deschise în continuare. În ce privește faptul că Sorin Grindeanu a fost votat președinte interimar la Camera Deputaților, Ciolacu se bucură că acesta a reușit să strângă majoritatea.

„PSD își asumă și în această criză să intre la guvernare”, afirmă Ciolacu.

Întrebat, marți, care sunt motivele pentru care acum PSD ia în calcul să intre la guvernare, Ciolacu a răspuns că „lucrurile nu se exclud unele pe altele”.

„Am constatat că după încă 10 zile de criză anumiți lideri politici au spus clar că nu poate să treacă prin Parlament un guvern minoritar, lucru pe care noi îl spunem de la începutul crizei. România nu are nevoie în acest moment de un Guvern minoritar. Toate scenariile rămân deschise în continuare și cred cu tărie că întoarcerea la popor este cea mai corectă”, declară președintele PSD.

Întrebat mai departe care sunt condițiile pentru intrarea PSD la guvernare, Ciolacu a răspuns: „nu avem condiții, nu am discutat”: „Vorbesc cu toată lumea la telefon. Nu am nicio reținere indiferent din ce zonă politică vin aceste telefoane și mi se pare corect să facem acest lucru”.

„Fac o solicitare la toți reprezentanții partidelor parlamentare: să avem foarte mare grijă ce vorbim în această perioadă fiindcă cu toții suntem responsabili de declarațiile noastre”, adaugă Ciolacu.

Întrebat despre faptul că Sorin Grindeanu a fost votat președinte interimar al Camerei Deputaților inclusiv cu voturile celor de la AUR, UDMR și grupul minorităților naționale, Ciolacu răspunde: „mă bucur că domnul Grindeanu a reușit să creeze o majoritate în Parlament să fie președinte interimar”.

Reacția USR, după alegerea lui Sorin Grindeanu ca președinte interimar al Camerei Deputaților

În Camera Deputaților s-a format o nouă majoritate, spune deputatul USR Andrei Lupu, după ce PSD, UDMR și AUR l-au votat pe Sorin Grindeanu ca președinte interimar: „Majoritate. În caz că îi era cuiva dor de el”.

„Astăzi (marți – n.r.) a expirat mandatul lui Florin Roman ca președinte interimar al Camerei Deputaților, fiind necesară votarea unui nou președinte interimar în Biroul Permanent. Și surpriză: o nouă majoritate în Camera Deputaților. PSD, UDMR și AUR l-au votat pe… Sorin Grindeanu. Majoritate. În caz că îi era cuiva dor de el”, scrie pe Facebook deputatul USR Andrei Lupu.

El precizează că reprezentații USR în Biroul Permanent al Camerei Deputaților s-au opus desemnării lui Grideanu ca președinte interimar al forului legislativ.

„P. S.: PNL s-a abținut de la vot, doar USR s-a opus. Concluziile le trage fiecare”, conchide Lupu.

The post Sorin Grindeanu, ales șef interimar al Camerei Deputaților appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code