Flux-stiri

Senatul SUA a votat luni un nou pachet de ajutor în valoare de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

  • Senatul SUA a votat luni reacordarea de ajutor financiar Ucrainei.
  • Votul s-a încheiat cu 81 la 11, iar proiectul de lege urmează să ajungă la Biden.
  • Dacă ajutorul se aprobă, suma acordată va crește la 53 de milioane de dolari.

Senatul Statelor Unite ale Americii a votat luni, pentru a avansa proiectul de lege privind ajutorul de 40 de miliarde de dolari acordat Ucrainei.

Până la sfârșitul săptămânii, proiectul va ajunge la președintele SUA și va deveni lege. Cu toate acestea, 11 senatori republicani au fost împotrivă.

La acest vot, 81 de voturi sunt pentru, iar 11 împotrivă. Trei cincimi dintre senatorii aleși și jurați au votat pentru.

În timp ce o majoritate este pregătită să aprobe ultima rundă de ajutor pentru Ucraina, ceea ce ridică totalul SUA la 53 de miliarde de dolari de la începutul invaziei rusești, este clar că republicanii, precum și unii democrați, se tem de o intervenție prelungită și cer o contabilizare mai atentă a rolului SUA în străinătate.

Cu toate acestea, Zelenski a mulțumit luni SUA pentru ajutorul oferit de până acum, în comparație cu alte țări care au rămas „neutre” sau au stat „deoparte” în conflict.

„Statele Unite ale Americii au ales acest rol și sunt foarte recunoscător poporului și liderilor dumneavoastră pentru această alegere. În cele din urmă, dă un răspuns la cine vrei să fii în viața ta, cel care nu vrea să fie o simplă victimă sau un observator nepăsător, ci cel care poate proteja democrația și o face, pentru că, făcând acest lucru, se protejează pe ei înșiși.”

The post Senatul SUA a votat luni un nou pachet de ajutor în valoare de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code