Flux-stiri

Șoferii au blocat benzinăriile în semn de protest față de scumpirile la carburanți

  • Șoferii au blocat benzinării din Constanța și au alimentat de un leu.
  • Protestul s-a extins în București, Târgu Jiu, Brașov.
  • Benzina și motorina se apropie de zece lei/litru la aproape toate benzinăriile.

Cât să mai îndure și șoferii? Scumpirea carburanților a dus la acțiunea „Benzină și indisciplină”. A început luni seara la Constanța, a continuat ieri la București și s-a răspândit și în alte orașe.

Șoferii au blocat benzinăriile și au alimentat fiecare de un leu și au plătit cu cardul, ca să plătească firmele petroliere comisioane cât nu face.

Ideea a fost să aducă pagubă marilor lanțuri petroliere, care scumpesc carburanții chiar și când petrolul se ieftinește.

„Dă-i! Dă-i așa, în cap! Țac, țac! Ușor, ușor, ușor…nu te grăbi! Buuun, bun! Lasă-l 99 de bani!”

„La prețul care este la pompă în momentul de față, la 9,20 lei, cum să nu te aduni! Toată lumea este nemulțumită de prețuri, uitați-vă ce este aici! Toată lumea ne-am adunat pentru prețuri. / Uitați-vă aici! Am alimentat de 1,46 lei pentru protest!”, a spus un șofer supărat.

Acesta este doar începutul, promit șoferii. Înfuriați de scumpirea carburanților, s-au organizat, pe Facebook, pentru un protest în toată țara, la sfârșitul lunii.

41 de mii de români au confirmat deja prezența. Până atunci, s-au mai antrenat la Târgu Jiu, Brașov și Ploiești. Iar unii s-au răzbunat și au plătit doar cu monede.

A fost, însă, o pedeapsă, mai mult pentru casiere. O jumătate de oră au numărat fise de zece bani angajatele unei stații din Mureș.

„Pompa 6…235 de lei! / Doamna Geta! Se poate așa? Doamna Geta, veniți, vă rog!”

„Măcar dacă veneați cu fișicuri, așa…auziți?! / Îi fac fișicuri, fișicuri de zece-zece și apoi îi număr…asta știu pentru ce-i.”

The post Șoferii au blocat benzinăriile în semn de protest față de scumpirile la carburanți appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code