Flux-stiri

Sondaj Avangarde: AUR înregistrează o creștere spectaculoasă

  • AUR înregistrează o creștere spectaculoasă în preferințele electorale ale românilor.
  • PSD suferă o scădere față de luna trecută.

Cel mai recent sondaj Avangarde arată o scădere a majorității partidelor police în preferințele de vot ale populației.
Sondajul a fost realizat în perioada 15-23 decembrie, pe un eșantion de 907 subiecți, prin metoda Door-to-Door (Teren), iar marja de eroare este de 3,1% pentru un nivel de încredere de 95%.

Potrivit Avangarde, social democrații sunt creditați cu 39% în intenția de vot, față de 40% în urmă cu o lună. PNL a crescut un procent, de la 17% la 18%. AUR înregistrează deasemenea o creștere de două procente față de noiembrie și obține astfel cea mai mare creștere electorală de la intrarea în Parlament.

USR a scăzut la 10%, conform acestui sondaj Avangarde, acesta fiind cel mai mic procent din acest an. UDMR se menține la 5 %. Scăderea înregistrată de PSD poate fi motivată prin alința pe care social democrații au semnat-o cu PNL și intrarea la guvernare.

Protestele AUR împotriva certificatului verde precum și asaltul asupra parlamentului au făcut ca George Simion și partidul pe care-l conduce să câștige preferințe de vot.

Chiar dacă în mod normal ieșirea de la guvernare ar fi trebuit să aducă puncte în plus celor de la USR, gafele și lipsa unei poziții ferme la trecerea în opoziție au făcut ca USR-ul să fie partidul care a înregistrat cea mai mare scădere din ultima perioadă.

Evoluția intenției de vot în anul 2021. Sursa: Avangarde

The post Sondaj Avangarde: AUR înregistrează o creștere spectaculoasă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code