Flux-stiri

SONDAJ. Cu cine ar vota românii acum, în cazul unor alegeri. Încrederea românilor în Klaus Iohannis s-a prăbușit

Președintele Klaus Iohannis va susține marți, la ora 18:15, o declarație de presă la Palatul Cotroceni.Președintele Klaus Iohannis va susține marți, la ora 18:15, o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

  • Un sondaj Avangarde publicat miercuri arată că 80% dintre români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită.
  • De asemenea, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar obține 40% dintre voturi.
  • Totodată, încrederea în președintele Klaus Iohannis s-a înjumătățit în doar câteva luni.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, 40% dintre români ar vota cu PSD, 17% cu PNL, 14% cu AUR, 13% cu USR și 5% cu UDMR.

În ceea ce privește încrederea în politicieni, cei mai mulți români au o încredere mare în Alexandru Rafila, urmat de Marcel Ciolacu și Emil Boc.

La polul opus, 74% spun că au o părere proastă despre Florin Cîțu, 72% despre Ludovic Orban, iar 70% despre președintele Klaus Iohannis și Rareș Bogdan.

Președintele Klaus Iohannis a avut o scădere drastică în ceea ce privește evoluția încrederii. Dacă în luna iulie se bucura de încrederea a 33% dintre români, acum șeful statului mai este văzut favorabil de doar 14% dintre români.

Tot Klaus Iohannis este văzut ca fiind principalul vinovat al actualei crize politice, urmat de PNL și USR.

În ceea ce privește răspunderea pentru gravitatea cu care valul 4 de COVID a lovit România, 28% dintre români spun că este vprba despre guvernul condus de Florin Cîțu, apoi președintele Klaus Iohannis și după aceea populația.

Sondajul Avangarde a fost realizat telefonic în perioada 17-26 octombrie 2021, pe un eșantion de 900 de persoane. Marja de eroare este de 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%.

The post SONDAJ. Cu cine ar vota românii acum, în cazul unor alegeri. Încrederea românilor în Klaus Iohannis s-a prăbușit appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code