Flux-stiri

SONDAJ. Elvețienii vor vaccin obligatoriu

SONDAJ. Elvețienii vor vaccin obligatoriuSONDAJ. Elvețienii vor vaccin obligatoriu

Potrivit unui sondaj publicat în presa elvețiană de duminică, 53,1% din populație ar fi pentru vaccinare obligatorie și 45,1% pentru izolarea celor nevaccinați.

În timp ce astăzi se voteaza Legea Covid în Elvetia, „SonntagsBlick” face un sondaj fulger. Astfel 62,8% dintre cele 1.003 de persoane chestionate de Link Institute (un eșantion reprezentativ al populației) își doresc ca doar populația vaccinată sau vindecată să poată trăi liber – fără restricții sau constrângeri, scrie lematin.ch

La nivel elvețian, 53% dintre respondenți consideră că este necesară vaccinarea obligatorie pentru toți (Elveția francofonă: 50,2%, germanofona: 53,4%), față de 44,5% care sunt împotrivă. Obligația de vaccinare pentru anumite sectoare – inclusiv cel de îngrijire – găsește și mai multă aprobare, cu 69% de Da, față de 28,9% de Nu. De menționat că răspunsurile la această întrebare au variat în funcție de vârstă: cei sub 30 de ani (48,4%) sunt deci mai puțin în favoarea vaccinării obligatorii pentru toți decât cei peste 60 de ani (62,5%).

Împotriva unei noi izolări generale

O nouă izolare a întregii populații, în schimb, este cu greu dorită de mai mult de trei sferturi dintre cei chestionați (Nu: 78,2%, Da: 18,5%). Dar 47,1% dintre cei chestionați ar fi pentru izolarea persoanelor nevaccinate, față de 50,2% care o dezaprobă.

The post SONDAJ. Elvețienii vor vaccin obligatoriu appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code