Flux-stiri

Soțiile soldaților din Regimentul Azov, întâlnire cu Papa: „Nu-i lăsați să moară!”

Papa Francisc s-a întâlnit cu soțiile unor militari din batalionul AzovPapa Francisc s-a întâlnit cu soțiile unor militari din batalionul Azov

  • Papa Francisc s-a întâlnit la Vatican cu soțiile luptătorilor Regimentului Azov, Kateryna Prokopenko și Iulia Fedosiuk.
  • Femeile au făcut un apel disperat la Papă, în speranța că acesta ar putea să ajute la salvarea armatei ucrainene prinsă în Uzina Azovstal din Mariupol.
  • Una dintre femei i-a transmis Papei: „Vă rog, nu-i lăsați să moară!”, informează presa ucraineană, care citează Reuters.

Papa Francisc s-a întâlnit la Vatican cu soțiile luptătorilor Regimentului Azov, Kateryna Prokopenko și Iulia Fedosiuk.

Kateryna Prokopenko și Iulia Fedosiuk au vorbit cu Papa Francisc timp de aproximativ cinci minute și i-au cerut să-l influențeze direct pe președintele rus Vladimir Putin pentru a elibera armata ucraineană din Azovstal, deoarece „captivitatea rusă nu este o cale de ieșire”.

Sunteți ultima noastră speranță, sper că le puteți salva viețile, vă rog să nu-i lăsați să moară”, a spus Kateryna Prokopenko. În replică, Papa le-a prins pe femei de mână și s-au rugat împreună pentru soții lor.

Pe 11 mai, ministrul pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar al Ucrainei, Iryna Vereșciuk, a anunțat disponibilitatea unui schimb militar oferită de autoritățile ucrainene părții ruse. Potrivit acesteia, este de așteptat ca militarii răniți grav, majoritatea luptători din Regimentul Azov, să fie scoși din Azovstal de-a lungul coridorului umanitar. În schimb, prizonierii de război ruși vor fi predați Moscovei conform regulilor standard de schimb de prizonieri.

Pe 7 mai, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat pregătirea celei de-a doua etape a misiunii de evacuare: evacuarea răniților și a medicilor. Momentan autoritățile de la Kiev susțin că civilii au fost evacuați din Azovstal, însă luptătorii din Regimentul Azov au fost abandonați.

Zelenski a explicat ulterior că Ucraina nu poate, în prezent, să elibereze militar orașul Mariupol. Președintele Ucrainei a adăugat că Kievul încearcă să asigure o evacuare a soldaților prinși în Azvostal cu ajutorul diplomației, așa cum s-a întâmplat și în cazul civililor evacuați. În schimb, Moscova refuză să discute despre coridorul militar, punctează presa din Ucraina. În același timp, Ucraina a implicat în discuții reprezentanți ai Turciei, Israelului, Elveției, Franței, Națiunilor Unite și Comitetului Internațional al Crucii Roșii, în speranța că soldații prinși în Azovstal vor scăpa cu viața. Unitățile ucrainene rezistă în orașul Azov de trei luni, însă situația de la Azvostal este dramatică pentru captivi.

The post Soțiile soldaților din Regimentul Azov, întâlnire cu Papa: „Nu-i lăsați să moară!” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code