Flux-stiri

Sportivii, descalificați din cauza ținutelor la Jocurile Olimpice de iarnă

Sara Takanashi una dintre jucătoarele descalificate de la Beijing.Sara Takanashi una dintre jucătoarele descalificate de la Beijing.

  • Sportivii au criticat Federația Internațională de Schi (FIS) pentru descalificarea a cinci săritoare cu schiurile.
  • Organismul de conducere a spus că motivul descalificării este purtarea unor costume largi – considerate că le-ar oferi sportivilor un avantaj competițional.
  • Federația spune că nicio echipă nu a depus un protest oficial după ce costumele de sărituri au fost inspectate.

Sportivii au criticat Federația Internațională de Schi (FIS) pentru descalificarea a cinci săritoare cu schiurile. Organismul de conducere a spus că motivul descalificării este purtarea unor costume largi – considerate că le-ar oferi sportivilor un avantaj competițional.

Multitudinea descalificărilor a afectat prima probă pe echipe mixte de la Jocurile de iarnă, iar o atletă a declarat că organismul de conducere a „distrus” săriturile cu schiurile feminine.

Germania, Austria, Norvegia și Japonia au suferit descalificări pentru încălcări ale purtării unor costume prea largi, ceea ce a provocat furie și lacrimi din partea sportivilor.

Fiecare echipă era formată din două femei și doi bărbați, toate cele cinci descalificate fiind concurente femei.

„Așteptam cu nerăbdare a doua competiție de la Jocurile Olimpice”, a declarat Katharina Althaus din Germania, una dintre sportivele descalificate.

Horst Huttel, șeful evenimentelor nordice din Germania, a declarat că situația a fost „scandaloasă”.

„Aceasta este o parodie, dar nu râd…Este scandalos că acest lucru se întâmplă cu cele mai mari patru națiuni de sărituri cu schiurile”, a spus el.

Șeful sportului de sărituri cu schiurile din Norvegia, Clas Brede Braathen, a declarat că experiența a fost „foarte dureroasă” pentru sportivi și că problema ar fi trebuit să fie rezolvată înainte de Jocurile Olimplice.

FIS a declarat că costumele care au încălcat regulile au fost produse exclusiv pentru Jocurile Olimpice și nu au fost testate în avans, o oportunitate de care doar câteva națiuni au profitat înainte de a ajunge la Beijing.

De asemenea, a mai spus că nicio echipă nu a depus un protest oficial după ce salopetele au fost inspectate în timpul competiției.

Schiurile și costumele sunt verificate în mod regulat de oficiali pentru a se asigura că concurenții nu au făcut nimic pentru a obține un avantaj nedrept.

După acest eveniment, Slovenia a luat medalia de aur, iar sportivii reprezentând Comitetul Olimpic Rus au luat argintul, iar Canada a obținut o medalie de bronz șocantă.

The post Sportivii, descalificați din cauza ținutelor la Jocurile Olimpice de iarnă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code