Flux-stiri

Un avion rusesc de vânătoare a încercat să provoace prăbușirea unei aeronave poloneze, la 60 de kilometri de România. Aviația militară română a fost gata să intervină

  • O aeronavă poloneză a fost interceptată de un avion rusesc de vânătoare.
  • Echipajul din Polonia a acționat cu calm și profesionalism în situația creată.
  • Incidentul a avut loc la 60 de kilometri de România.

Vineri, 5 mai, în jurul orei 13.20, o aeronavă din dotarea Poliției de frontieră poloneze a fost interceptată la aproximativ 60 de kilometri de spațiul aerian românesc, de un avion rusesc de vânătoare, Suhoi Su-35. Nava aeriană executa misiuni de rutină împreună cu Poliția de frontieră română. Operațiunea avea loc sub protecția Frontex și s-a desfășurat deasupra Mării Negre, în spațiul aerian internațional, scrie un comunicat de presă al MApN.

Centrul de Operații Aeriene de la Torrejon a înștiințat două aeronave de luptă ale Forțelor Aeriene Române și alte două din partea Spaniei, cu privire la incident. Echipajele au fost pregătite să acționeze în orice moment. Din fericire, nu a fost necesară intervenția acestora.

Echipajul din Polonia a acționat cu calm și profesionalism în situația creată. Pilotul rus a reușit să redreseze avionul și a aterizat în siguranță pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 13.50. Acesta pierduse inițial controlul aeronavei din cauza altitudinii la care se afla aeronava Su-35. Niciun membru la echipajului aflat la bordul aeronavei poloneze nu a fost rănit în urma acestui incident.

Autoritățile române se află în contact cu Frontex și cu autoritățile poloneze pentru stabilirea tuturor cauzelor care au provocat acest incident. Aeronava militară rusească, care a intervenit împotriva unui aeronave ce derula o misiune Frontex menită sa monitorizeze riscul migrator în bazinul Mării Negre, este complet inacceptabilă, spun autoritățile.

„MMO Western Black Sea 2023” este o operațiune comună găzduită de România și coordonată de Frontex. La aceasta mai participă țări precum Polonia, Spania și Suedia, dar și ale două agenții ale Uniunii Europene: Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (EMSA) și Agenția Europeană pentru Controlul Pescuitului (EFCA). Operațiunea este planificată să se desfășoare până la milocul lunii decembrie a acestui an. Obiectivele sunt prevenirea migrației ilegale, pescuitul ilegal, poluarea marină și combaterea altor tipuri de infracțiuni transfrontaliere în regiunea Mării Negre. Operațiunea MMO Western Black Sea se desfășoară  anual, începând cu 2019.

The post Un avion rusesc de vânătoare a încercat să provoace prăbușirea unei aeronave poloneze, la 60 de kilometri de România. Aviația militară română a fost gata să intervină appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 37 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code