- Modul în care fake-urile reușesc să semene izbitor cu originalul este, uneori, de necrezut.
- Cei mai pricepuți oameni din domeniul modei dau verdictul.
- Aceștia spun că este vorba de o combinație de măiestrie artizanală și materii prime de înaltă calitate.
Unii producători de superfake-uri călătoresc în țări precum Italia pentru a se aproviziona de pe aceleași piețe ca și mărcile originale, alții cumpără o geantă originală pentru a examina fiecare cusătură, scrie New York Times. În China, cumpărătorii online cer cu insistență aceste produse. Evitarea taxelor, condițiile de muncă precare, toate acestea duc la fabricarea unui fals de foarte bună calitate la un cost foarte scăzut.
Pentru pasionații de replici de pe Reddit, „187 Factory” este legendară pentru gențile Chanel de cea mai bună calitate. Aceasta impune un preț de 600 de dolari pentru o geantă cu clapetă dublă matlasată din piele de caviar. Articolul vestimentar este mai scump decât o replică de nivel mediu de 200 de dolari, dar totuși, se află departe de prețul cerut de geantă la un butic Chanel, 10.200 de dolari, sau pe site-urile de revânzare (5.660 de dolari pentru una în stare „foarte bună” pe Fashionphile).
Cei a căror activitate constă în verificarea genților de lux insistă, cel puțin în mod public, asupra faptului că un super fals are întotdeauna un indiciu. La „RealReal”, unde gențile de designer trec prin runde de control, inclusiv raze X și măsurarea fonturilor la milimetru, un articol poate fi „prea perfect, prea exigent, astfel încât te uiți la el și știi că ceva nu este în regulă”, spun experții. Atingerea, mirosul, pot fi și ele indicii. Rachel Vaisman, vicepreședintele operațiunilor de comercializare a companiei, a declarat că aceasta va contacta autoritățile de aplicare a legii în cazul în care suspectează că un expeditor trimite articole cu intenția de a frauda.
Oficialii americani încearcă să își dorească și ei din ce în ce mai mult produsele fake, confiscând peste 300.000 de genți și portofele false în anul fiscal 2022. Se estimează că falsurile în general reprezintă o industrie plină de viață și de miliarde de dolari. Conform unor estimări, autoritățile pot inspecta doar 5 la sută din ceea ce intră pe piață. Pentru vânzătorii și cumpărătorii de superfalsificări, acestea sunt oportunități.
The post ANALIZĂ. Fake-urile din industria modei „câștigă teren” în fața produselor originale. SUA a confiscat peste 300.000 de genți și portofele appeared first on Aleph News.
Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.
Vidjean Mihai – senior editor