Flux-stiri

LIVE UPDATE. 437 zile de invazie rusă. Țările nu reușesc să ajungă la un acord privind exporturile de cereale ucrainene din Marea Neagră

  • Oficialii care supraveghează exporturile ucrainene de cereale și îngrășăminte prin Marea Neagră nu au reușit să ajungă la un acord pentru a autoriza noi nave.
  • Declarația a fost făcută vineri de un purtător de cuvânt al Națiunilor Unite.
  • Oficialii ruși, ucraineni, turci și ONU fac parte din grupul cunoscut sub numele de Centrul Comun de Coordonare.

Acordul pentru export a fost intermediat de ONU și Turcia și a fost semnat de reprezentanții Rusiei și Ucrainei în iulie, anul trecut. Acesta promitea deblocarea porturilor de la Marea Neagră pentru a permite trecerea în siguranță a cerealelor și a semințelor. Erau urmate rute identificate de piloții ucraineni pentru a evita minele și aveau opriri la Istanbul pentru a se asigura că nu sunt introduse arme în țară.

Deocamdată, grupul a declarat că va continua să inspecteze navele aprobate anterior, dar încurajează țările să continue să negocieze în privința noilor nave, scrie CNN.

„După cum vă amintiți, secretarul general a comunicat tuturor părților propunerea sa privind calea de urmat în vederea îmbunătățirii, extinderii și extinderii Inițiativei, luând în considerare pozițiile exprimate de părți. Îndemnăm toate părțile să își continue discuțiile, să depășească provocările operaționale și să lucreze în vederea punerii în aplicare și continuării depline a Inițiativei”, a declarat Farhan Haq, adjunctul purtătorului de cuvânt al ONU.

The post LIVE UPDATE. 437 zile de invazie rusă. Țările nu reușesc să ajungă la un acord privind exporturile de cereale ucrainene din Marea Neagră appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 38 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code