Flux-stiri

Statele Unite promit sprijin pentru Israel. Joe Biden: Nu există niciodată o justificare pentru atacurile teroriste

  • Joe Biden spune că: „Ne vom asigura că vor avea ajutorul de care cetățenii lor au nevoie și că vor putea continua să se apere.”
  • Joe Biden: „Israelul are dreptul de a se apăra și de a-și apăra poporul.”
  • Joe Biden: „Avem speranța unei recuperări rapide pentru mulți dintre cei care au fost răniți.”

Președintele american Joe Biden a declarat sâmbătă că Statele Unite ale Americii sunt pregătite să ofere „toate mijloacele adecvate de sprijin” Israelului după atacul grupării Hamas. Biden a avertizat „orice altă parte ostilă Israelului” să nu încerce să profite de criza provocată de Hamas, scrie The Guardian.

„În acest moment de tragedie, vreau să mă adresez lumii, dar și teroriștilor de pretutindeni: Statele Unite sunt alături de Israel. Nu vom eșua niciodată să îi asigurăm spatele”, a declarat Joe Biden.

Joe Biden a vorbit la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru a-i oferi sprijinul SUA. „I-am spus clar premierului Netanyahu că suntem pregătiți să oferim toate mijloacele adecvate de sprijin guvernului și poporului israelian. Israelul are dreptul de a se apăra pe sine și pe poporul său. Statele Unite avertizează împotriva oricărei alte părți ostile Israelului care caută să obțină avantaje din această situație”, a anunțat Biden, prin intermediul unui comunicat de presă, după convorbirea cu Netanyahu.

Joe Biden: Nu există niciodata o justificare pentru atacurile teoriste

Joe Biden spune că: „Ne vom asigura că vor avea ajutorul de care cetățenii lor au nevoie și că vor putea continua să se apere”. „Israelul are dreptul de a se apăra și de a-și apăra poporul, punct. Nu există niciodată o justificare pentru atacurile teroriste, iar sprijinul administrației mele pentru securitatea Israelului este solid și de neclintit”, a adăugat președintele.

Biden a continuat spunând că a ordonat echipei sale de securitate națională să se angajeze cu omologii lor israelieni, „de la militar la militar, de la serviciu de informații la serviciu de informații, de la diplomat la diplomat, pentru a se asigura că Israelul are ceea ce are nevoie”.

El a adăugat că a dat, de asemenea, instrucțiuni echipei sale să rămână în „contact permanent” cu liderii din întreaga regiune, inclusiv Egipt, Turcia, Qatar, Arabia Saudită, Iordania, Oman, Emiratele Arabe Unite, precum și cu omologii europeni ai SUA și cu Autoritatea Palestiniană.

„Jill și cu mine ne rugăm pentru acele familii care au fost afectate de aceste violențe. Suntem îndurerați alături de cei care i-au pierdut pe cei dragi, au pierdut o bucată din sufletul lor. Avem speranța unei recuperări rapide pentru mulți dintre cei care au fost răniți”, a declarat el, adăugând că va rămâne în contact strâns cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Citește și:

The post Statele Unite promit sprijin pentru Israel. Joe Biden: Nu există niciodată o justificare pentru atacurile teroriste appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 62 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code