Flux-stiri

Statele Unite vor să promoveze relațiile cu Israelul în mai multe țări arabe

  • Secretarul de Stat american a organizat o reuniune cu oficialii din Israel.
  • Statele Unite vor stimula dezvoltarea relațiilor Israelului cu alte țări din Orientul Mijlociu.
  • Israelul a normalizat deja relațiile cu Sudanul și cu Marocul.

Statele Unite vor să încurajeze mai multe state arabe să normalizeze legăturile cu Israelul, a afirmat vineri secretarul de Stat american, Antony Blinken, la un an de la semnarea Acordurilor Abraham, informează agenția Reuters.

Antony Blinken a organizat vineri o reuniune prin videoconferință cu oficiali de rang înalt din Israel, Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Maroc.

„Actuala Administrație SUA va continua să construiască relații pe baza eforturilor încununate de succes ale fostei Administrații, în scopul avansării normalizării relațiilor”, a declarat Antony Blinken.

Statele Unite vor stimula dezvoltarea relațiilor Israelului cu Emiratele Arabe Unite, cu Bahrainul şi Marocul, precum şi cu Sudanul. În plus, Washingtonul vrea să faciliteze aprofundarea relațiilor Israelului cu Egiptul şi cu Iordania. „Vrem să lărgim cercul diplomației pașnice”, a afirmat Antony Blinken.

„Clubul Acordurilor Abraham le este deschis tuturor membrilor”, a notat, la rândul său, ministrul israelian de Externe, Yair Lapid.

Acordurile Abraham, prin care Israelul a normalizat relațiile cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrainul, au fost semnate în septembrie 2020, la Casa Albă. În octombrie 2020, Israelul a normalizat relațiile cu Sudanul, iar în decembrie 2020, cu Marocul, în contextul eforturilor diplomatice făcute de fosta Administrație Donald Trump.

The post Statele Unite vor să promoveze relațiile cu Israelul în mai multe țări arabe appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code