Flux-stiri

Ucraina foloseşte recunoaşterea facială pentru a „vâna” spioni ruşi

recunoaștere facialărecunoaștere facială

  • Imagini care au fost surprinse la Bucea, Mariupol și multe alte orașe ucrainene datorită muncii reporterilor, dar și prin intermediul noilor tehnologii.
  • Algoritmul le va permite ucrainenilor să identifice soldații ruși capturați. Pentru a face acest lucru, ei au nevoie doar de o fotografie.
  • Lansarea unui astfel de software controversat într-o zonă de război poate crește riscul de abuzuri viitoare, care sunt mai greu de urmărit și de înțeles.

Ucraina foloseşte tehnologia Clearview AI, o companie cunoscută pentru procesarea ilicită a datelor biometrice şi geo-localizare şi, de asemenea, amendată de diverse autorităţi naţionale de protecţia datelor.

Sateliţi, drone şi surse deschise, cum ar fi fotografii, videoclipuri şi postări pe reţelele sociale, disponibile pentru toată lumea în „cel mai deschis război din toate timpurile”. La toate astea se adaugă şi recunoaşterea facială, propusă de Hoan Ton-That, cu tehnologia Clearview AI.

Cum poate fi utilă această tehnologie în război? Algoritmul permite ucrainenilor să identifice soldaţii ruşi capturaţi. Pentru a face acest lucru, are nevoie doar de o fotografie. Ministerul Apărării al ţării a acceptat oferta de la Clearview AI, care a pus la dispoziţie sistemul său de recunoaştere facială, pentru a contracara invazia rusă”.

Care sunt riscurile din spatele acestei oferte? Compania Hoan Ton-That este cunoscută pentru prelucrarea ilicită a datelor biometrice şi localizarea geografică, colectate prin datascraping şi vândute forţelor de poliţie şi companiilor private.

Potrivit New York Times, „Clearview este gratuit în Ucraina şi în mai puţin de o lună au fost create peste 200 de conturi care au efectuat deja peste 5.000 de căutări”. Această tehnologie este utilă pentru depistarea spionilor, pentru a afla despre identitatea reală a soldaţilor ruşi şi pentru a informa familiile „cu privire la costul ridicat al conflictului”, după cum a spus vicepremierul ucrainean Mikhailo Fedorov.

Unii susţin că aceste companii de tehnologie ar putea profita de crize, pentru a se extinde, în detrimentul confidenţialităţii utilizatorilor. Aceeaşi companie, care a declarat că are o bază de date cu peste 10 miliarde de imagini cu feţele oamenilor, se confruntă cu procese în toată Europa.

Lansarea unui astfel de software controversat într-o zonă de război poate creşte riscul unui abuz pe viitor, care este mai dificil de urmărit şi de înţeles. Momentan, singurul lucru clar este că recunoaşterea facială este folosită în Ucraina pentru a identifica soldaţii ruşi.

The post Ucraina foloseşte recunoaşterea facială pentru a „vâna” spioni ruşi appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code