Flux-stiri

Stoltenberg: „Sunt încrezător că vom putea găsi un teren comun”

Jens StoltenbergJens Stoltenberg

  • Secretarul general al NATO spune că este încrezător că va fi găsit „un teren comun” în ceea ce aderarea Finlandei şi Suediei la NATO, răspunzând unei întrebări referitoare la poziţia Turciei.
  • Stoltenberg a spus că NATO va respecta deciziile Finlandei şi Suediei, dar că Turcia este, de asemenea, un aliat important.
  • Ministrul de externe al Turciei a spus că Suedia şi Finlanda trebuie să înceteze să mai sprijine terorişti şi să ridice interdicţiile de export impuse Turciei, în contextul în care doresc să devină membre NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că este încrezător că va fi găsit „un teren comun” în ceea ce aderarea Finlandei şi Suediei la NATO, răspunzând unei întrebări referitoare la poziţia Turciei.

Potrivit BBC, Jens Stoltenberg a fost întrebat duminică de reporteri despre îndoielile Turciei cu privire la aderarea Finlandei şi Suediei la NATO.

Stoltenberg a spus că NATO va respecta deciziile Finlandei şi Suediei, dar că Turcia este, de asemenea, un aliat important.

„Sunt încrezător că vom putea găsi un teren comun”, a spus acesta.

Procesul de extindere a NATO a fost un mare succes de-a lungul anilor, iar Suedia şi Finlanda sunt cei mai apropiaţi aliaţi ai NATO care nu sunt încă membri, a adăugat Stoltenberg.

El a mai spus că NATO ar trebui să fie capabilă să acţioneze rapid dacă cele două naţiuni decid să adere.

În cursul zilei, acesta a mai adăugat că „uşa NATO este deschisă” pentru Suedia şi Finlanda, calificând decizia lor de a depune candidatura drept „istorică”.

Ministrul de externe al Turciei a spus că Suedia şi Finlanda trebuie să înceteze să mai sprijine terorişti şi să ridice interdicţiile de export impuse Turciei, în contextul în care doresc să devină membre NATO, a relatat Reuters.

The post Stoltenberg: „Sunt încrezător că vom putea găsi un teren comun” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code