Flux-stiri

Elveţienii au spus DA unui proiect care obligă serviciile globale de streaming TV să investească o parte din veniturile lor din Elveția în producţia de filme naţionale

  • Alegătorii elveţieni au votat prin referendum propunerea de a obliga Netflix, HBO, Amazon sau Disney, să investească o parte din veniturile lor generate în Elveţia în producţia de filme naţionale.
  • În cadrul referendumului obligatoriu privind ceea ce este numit „Lex Netflix”, alegătorii elveţieni au decis dacă serviciile internaţionale de streaming trebuie să investească 4% din veniturile pe care le realizează în Elveţia în producţia locală de filme.
  • Atât Franţa, cât şi Italia obligă serviciile de streaming să investească o parte din veniturile lor – până la aproximativ 20% – în conţinut european în limbile locale.

Alegătorii elveţieni au votat prin referendum propunerea de a obliga serviciile globale de streaming TV, cum ar fi Netflix, HBO, Amazon sau Disney, să investească o parte din veniturile lor generate în Elveţia în producţia de filme naţionale.

Aproximativ 58% dintre alegători au susţinut propunerea, potrivit primelor proiecţii ale radiodifuzorului SRF, în cadrul unuia dintre cele trei scrutine naţionale desfăşurate în weekend în cadrul sistemului elveţian de democraţie directă, relatează Reuters.

În cadrul referendumului obligatoriu privind ceea ce este numit „Lex Netflix”, alegătorii elveţieni au decis dacă serviciile internaţionale de streaming trebuie să investească 4% din veniturile pe care le realizează în Elveţia în producţia locală de filme, aşa cum fac în prezent televiziunile naţionale.

Investiţiile pot lua forma cumpărării de emisiuni produse la nivel local, a realizării de programe proprii sau pot merge într-un fond de investiţii.

O lege similară a fost adoptată în Portugalia, unde furnizorii de servicii de streaming trebuie să plătească 1% din veniturile lor către Institutul Cinematografic şi al Audiovizualului (ICA).

Danemarca are în vedere o taxă de 5% pentru a sprijini producţia naţională de televiziune, în timp ce Spania intenţionează, de asemenea, să introducă o taxă.

Atât Franţa, cât şi Italia obligă serviciile de streaming să investească o parte din veniturile lor – până la aproximativ 20% – în conţinut european în limbile locale.

The post Elveţienii au spus DA unui proiect care obligă serviciile globale de streaming TV să investească o parte din veniturile lor din Elveția în producţia de filme naţionale appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code