Flux-stiri

STRĂNUTUL GLOBAL. Cum afectează schimbările climatice sănătatea fizică și psihică?

The famed bluebells are in bloom again in the Hallerbos forest south of Brussel, Belgium, on Tuesday, April 19, 2022. For the first time since the pandemic struck over two years ago, the woods featuring violet blue carpets of wild Hyacinths are packed with tourists again. (AP Photo/Olivier Matthys)The famed bluebells are in bloom again in the Hallerbos forest south of Brussel, Belgium, on Tuesday, April 19, 2022. For the first time since the pandemic struck over two years ago, the woods featuring violet blue carpets of wild Hyacinths are packed with tourists again. (AP Photo/Olivier Matthys)

Un nou sondaj realizat pe un eșantion de 2.000 de americani, care le-a cerut părerea cu privire la schimbările climatice și la impactul acestora asupra sănătății lor, a arătat că 74% dintre ei sunt îngrijorați în mod activ de schimbările climatice – în timp ce 22% nu cred în ele, scrie Study Finds .

Schimbările climatice afectează corpul și mintea?

Aspectele schimbărilor climatice care îngrijorează cel mai mult includ creșterea temperaturilor (34%), valurile de căldură (32%), topirea calotelor glaciare (30%) și inundațiile (30%). Ținând cont de toate acestea, cei care cred în schimbările climatice au împărtășit, de asemenea, că sunt îngrijorați de impactul imediat al acestora asupra sănătății lor mintale (73%) și a sănătății fizice (71%).

Respondenții au împărtășit că se confruntă în mod regulat cu alergii sezoniere (52%), stres și anxietate (52%) și probleme de somn (50%). Pentru cei care cred în schimbările climatice (puțin peste 1.500 de respondenți), lucrurile par să se înrăutățească. Aproape șapte din 10 cred chiar că acestea au deja un impact asupra sănătății lor fizice (68%) și mentale (66%).

Mai mult, dintre cei intervievați care cred în schimbările climatice și care sunt într-adevăr îngrijorați de acestea (puțin peste 1.400 de respondenți), 70% sunt de acord că schimbările climatice sunt un factor principal care contribuie la stresul lor și 81% sunt îngrijorați de impactul acestora asupra generațiilor viitoare.

Alergiile sezoniere, stresul și anxietatea

În plus, 70% dintre cei care suferă de alergii sezoniere minimalizează adesea gravitatea simptomelor lor. De fapt, 69 la sută dintre cei care se confruntă cu lucruri precum migrenele și alergiile sezoniere asociază adesea aceste afecțiuni cu faptul că au doar o zi proastă, mai degrabă decât cu o problemă de sănătate.

Respondenții consideră că preocupările lor legate de sănătate se vor înrăutăți în următorii 10 ani doar în paralel cu schimbările climatice – alergiile sezoniere (26%), stresul și anxietatea (19%) și problemele de somn (13%) fiind din nou în fruntea listei.

The post STRĂNUTUL GLOBAL. Cum afectează schimbările climatice sănătatea fizică și psihică? appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code