Flux-stiri

Taiwan se pregătește pentru un posibil război cu China

  • Manualul Taiwanului detaliază modurile în care se pot găsi adăposturi, apă şi alimente prin aplicaţii pentru smartphone.
  • Acesta este inspirat din ghiduri similare emise de Suedia şi de Japonia.
  • Taiwan a ridicat semnificativ nivelul de alertă de la începutul războiului din Ucraina.

Din cauza presiunilor pe care China la exercită asupra insulei Taiwan, aceasta a început să se pregătească pentru un posibil conflict. China nu a renunţat niciodată la utilizarea forţei pentru a aduce Taiwanul sub controlul său, intensificând, în ultimii doi ani, activităţile militare din apropiere, pentru a spori presiunea asupra insulei.

Manualul Taiwanului detaliază modurile în care se pot găsi adăposturi, apă şi alimente prin aplicaţii pentru smartphone, prezentând, totodată, o serie de sfaturi pentru pregătirea şi utilizarea surselor de prim ajutor, conform Mediafax.

„(Noi) oferim informaţii despre modul în care cetăţenii ar trebui să reacţioneze în cazul unei crize militare, a declarat Liu Tai-yi, un oficial al unităţii de mobilizare totală pentru apărare a ministerului, într-o conferinţă de presă online.

Tai-yi a declarat că manualul, inspirat din ghiduri similare emise de Suedia şi de Japonia, va fi actualizat în continuare cu noi informaţii, cum ar fi locurile unde se găsesc adăposturi, spitale şi magazine pentru nevoile zilnice.

Taiwan nu a raportat niciun indiciu cu privire la iminenţa unei invazii a Chinei

Manualul foloseşte benzi desenate şi imagini care prezintă tehnici de supravieţuire necesare în cazul unui atac militar. Taiwanul nu a raportat niciun indiciu cu privire la iminenţa unei invazii a Chinei, dar a ridicat semnificativ nivelul de alertă de la începutul războiului din Ucraina, pe care Moscova îl cataloghează drept o „operaţiune militară specială”.

Preşedintele Tsai Ing-wen a promis, în repetate rânduri, că va apăra insula, având sub supraveghere un program amplu de modernizare pentru a spori capacitatea forţelor sale militare.

Pe lângă planurile dezvăluite anul trecut de reformare a pregătirii forţelor de rezervă, guvernul urmăreşte să prelungească serviciul militar obligatoriu peste patru luni.

The post Taiwan se pregătește pentru un posibil război cu China appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code