Flux-stiri

STUDIU. Personalitatea copilului tău poate indica daca va fuma sau va consuma alcool cand va fi mare

  • Un nou studiu, publicat în revista „Psychology & Health”, arată că personalitatea unui copil poate dezvălui cât de probabil este ca acesta să bea și să fumeze când va fi mare.
  • Cercetătorii de la o Universitate din Finlanda au descoperit o legătură între comportamentul socio-emoțional la vârsta de opt ani și obiceiurile legate de sănătate ale persoanei respective mai târziu în viață.
  • S-a identificat că autodisciplina și un nivel de educație mai ridicat este în strânsă legătură cu dorința de a consuma alcool sau de a fuma atunci când copilul devine adult.

Personalitatea unui copil poate dezvălui cât de probabil este ca acesta să bea și să fumeze când va fi mai mare, arată un nou studiu. Cercetătorii de la o Universitate din Finlanda au descoperit o legătură între comportamentul socio-emoțional la vârsta de opt ani și obiceiurile legate de sănătate ale persoanei respective mai târziu în viață.

Aceștia au descoperit că autodisciplina în rândul fetițelor a dus la o activitate fizică mai intensă la vârsta mijlocie. Copiii cu acest tip de personalitate se comportă, în general, amabil și constructiv în timpul conflictelor. În timp ce o activitate socială mai intensă în copilărie a prezis un consum mai mare de alcool în rândul femeilor și o predispoziție către fumat în rândul bărbaților.

Cercetătorii descriu activitatea socială ca fiind o dorință a copilului de a vorbi și de a se juca cu alți copii.

„Un comportament autodisciplinat poate apărea ca o capacitate de a urma planurile de exerciții fizice la vârsta adultă”, spune cercetătorul postdoctoral, Tiia Kekäläinen, într-un comunicat al universității. „Activitatea socială, pe de altă parte, ar fi putut duce mai târziu la situații sociale în care s-a început fumatul și consumul de alcool.”

Echipa a descoperit și o legătură între personalitatea unui copil, educația acestuia și obiceiurile sănătoase pe care le va avea mai târziu în viață. Copiii autodisciplinați au excelat la școală, iar, mai apoi, și-au manifestat dorința de a continua studii superioare.

De asemenea, s-a identificat că un nivel de educație mai ridicat este în strânsă legătură cu dorința de a consuma alcool sau de a fuma atunci când copilul devine adult.

„În special, s-a constatat că un comportament autodisciplinat contribuie la succesul școlar și la educație. Acestea pot oferi tipare care ajută la orientarea către alegeri sănătoase mai târziu. Rezultatele acestei lucrări sugerează că diferențele de comportament ale indivizilor, deja vizibile în copilărie, se reflectă la vârsta adultă atât direct, cât și prin diverse mecanisme de mediere.”, mai spune Kekäläinen.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, echipa a examinat un grup de persoane din 1968, când aceștia aveau opt ani, colectând date despre comportamentul lor socio-emoțional și statutul socio-economic al părinților în timpul copilăriei.

Studiul a examinat și succesul școlar la vârsta de 14 ani, mediul educațional la vârsta de 27 de ani, trăsăturile de personalitate la vârsta de 33 de ani și comportamentele lor individuale de sănătate la vârstele de 36, 42 și 50 de ani.

Studiul a fost publicat în revista „Psychology & Health”.

The post STUDIU. Personalitatea copilului tău poate indica daca va fuma sau va consuma alcool cand va fi mare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code