Flux-stiri

Strategia lui Emmanuel Macron: Vrea să îi „enerveze” pe cei nevaccinați

emmanuel macronemmanuel macron

  • Criticile au apărut imediat după ce președintele a făcut aceste afirmații în spațiul public.
  • El a spus că aceasta este strategia guvernului său, de a-i enerva pe cei nevaccinați.
  • Președintele a mai spus că se gândește să candideze în aprilie, dar nu a anunțat oficial acest lucru.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat marți că vrea să-i „enerveze” pe cei care nevaccinați, într-o remarcă tăioasă, care a stârnit imediat critici din partea rivalilor din opoziție, cu mai puțin de patru luni înainte de următoarele alegeri prezidențiale.

„Pe cei nevaccinați, chiar vreau să-i enervez. Și astfel, vom continua să o facem, până la sfârșit. Aceasta este strategia”, a declarat Macron pentru ziarul Le Parisien într-un interviu publicat marți.

Franța a instituit anul trecut un permis de sănătate care împiedică persoanele care nu au un test PCR sau o dovadă de vaccinare să intre în restaurante, cafenele și alte locuri. Guvernul vrea să îl transforme într-un pașaport de vaccinare, ceea ce înseamnă că doar cei vaccinați pot avea un permis de sănătate.

„Nu îi voi trimite (pe cei nevaccinați) la închisoare, nu voi vaccina cu forța. Așa că trebuie să le spunem: de la 15 ianuarie, nu veți mai putea merge la restaurant, nu veți putea bea o cafea, nu veți putea merge la teatru, la cinema”, spune președintele francez.

Expresia „emmerder”, de la „merde” (rahat), care poate fi tradusă și prin „a le scoate din sărite”, este considerată „prea informală” de dicționarul francez Larousse și a stârnit critici imediate din partea rivalilor pe rețelele de socializare. Macron a fost criticat în trecut pentru remarci neașteptate despre care mulți francezi au spus că au părut arogante, tăioase sau disprețuitoare. Ulterior, el și-a explicat cuvintele în mai multe rânduri.

„Un președinte nu ar trebui să spună așa ceva”, a declarat pe Twitter liderul extremei drepte Marine Le Pen. „Emmanuel Macron nu este demn de funcția sa”.

În interviul detaliat, primul interviu al lui Macron din noul an, el a mai spus că se gândește bine să candideze pentru realegere în aprilie, dar nu și-a anunțat explicit intenția de a candida. „Mi-ar plăcea să o fac”, a spus Macron.

Fiind favorit clar în sondaje, Macron nu a declarat încă oficial că ar candida, deși locotenenții săi pregătesc deja o campanie.

The post Strategia lui Emmanuel Macron: Vrea să îi „enerveze” pe cei nevaccinați appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code