Flux-stiri

STUDIU: Poluarea cu plastic din oceane ar putea fi o sursă de antibiotice

ocean-planetarocean-planetar

  • Poluarea cu plastic din oceane ar putea servi drept sursă de noi antibiotice, potrivit unui nou studiu.
  • Studiul, realizat de studenți în colaborare cu experți de la Institutul Scripps de Oceanografie, va fi prezentat la o conferința Societății Americane de Microbiologie.
  • Oamenii de știință estimează că între 5 și 13 milioane de tone metrice de poluare cu plastic intră în oceane în fiecare an, variind de la resturi mari plutitoare până la microplastice, pe care microbii pot forma ecosisteme întregi. 

Poluarea cu plastic din oceane ar putea servi drept sursă de noi antibiotice, potrivit unui nou studiu.

Resturile de plastic sunt bogate în biomasă și, prin urmare, ar putea fi un bun candidat pentru producția de antibiotice, care apare de obicei într-un mediu natural extrem de competitiv.

Pentru a studia potențialul plastisferei de a fi o sursă de noi antibiotice, cercetătorii au modificat abordarea de căutare a antibioticelor de la bacteriile din sol la condițiile marine.

Autorii studiului au cultivat plastic din polietilenă de înaltă și joasă densitate (un tip care se găsește în mod obișnuit în pungi de cumpărături) în apa de lângă Scripps Pier din La Jolla, California, timp de 90 de zile.

Cercetătorii au izolat cinci bacterii producătoare de antibiotice din plasticul oceanic, inclusiv tulpini de Bacillus, Phaeobacter și Vibrio. Ei au testat bacteriile izolate împotriva diferitelor ținte gram-pozitive și negative și au descoperit că sunt eficiente împotriva bacteriilor comune, precum și împotriva a două tulpini rezistente la antibiotice.

„ Având în vedere criza actuală a antibioticelor și numărul tot mai mare de epidemii, este esențial să se caute surse alternative de noi antibiotice ”, a spus autorul principal, Andrea Price. 

Sperăm să extindem acest proiect și să caracterizăm în continuare microbii și antibioticele pe care le produc”, a mai adăugat el.

The post STUDIU: Poluarea cu plastic din oceane ar putea fi o sursă de antibiotice appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code