Flux-stiri

Studiu. Care sunt cele mai bizare fobii ale oamenilor

Studiu. Care sunt cele mai bizare fobii ale oamenilorStudiu. Care sunt cele mai bizare fobii ale oamenilor

  • În timp ce fricile precum cea de înălţime, de şerpi şi de păianjeni sunt frecvente, mai mult de unul din zece oameni se teme de ceva mai neobişnuit, cum ar fi numerele, copacii sau buricul.
  • Britanicii şi-au dezvăluit cele mai ciudate temeri, pe listă figurând nasturii, baloanele şi culoarea galben.
  • Un studiu arată că Halloween-ul este cea mai înfricoșătoare perioadă a anului.

Cercetătorii au intervievat 2.000 de adulţi pentru a dezvălui amestecul eclectic de fobii al naţiunii, printre care se numără trypophobia – frica de găuri mici – şi nlaiguphobia – frica de deschizători de conserve.

Nomofobia – teama de a rămâne fără telefonul mobil – este, de asemenea, o fobie „populară”, la fel ca şi arachibutirofobia – teama de untul de arahide care se lipeşte de cerul gurii, potrivit Mirrors.

Înălţimea, păianjenii, şerpii şi spaţiile închise sunt în fruntea listei celor mai frecvente temeri, alături de dentişti, fantome şi întuneric.

De asemenea, a reieşit că 77% dintre adulţi au o fobie de ceva, 15% dintre ei recunoscând că au ceea ce ar putea fi considerată o frică neobişnuită.

Un purtător de cuvânt al producătorilor de bere artizanală, Beavertown, care a sugerat cercetarea, a declarat: „Nu este un secret că temerile precum păianjenii şi înălţimile sunt comune. Dar ştiind că lucruri precum untul de arahide care se lipeşte de cerul gurii şi faptul de a rămâne fără telefon se află în fruntea listei de temeri din Marea Britanie este cu adevărat revelator cu privire la ceea ce considerăm acum că este înfricoşător”.

Printre alte fobii obscure se numără frica de buric (omfalofobia), de copaci (dendrofobia) şi de culoarea roşie (eritrofobia).

Studiul a identificat, de asemenea, unele dintre provocările pe care le presupune traiul cu o frică, 35% dintre aceştia fiind îngrijoraţi că fobia lor îi face să pară prea slabi în faţa celorlalţi.

Acest lucru ar putea explica de ce 24% dintre cei care au o fobie au încercat să o ţină secretă faţă de cei dragi. Pentru mai mult de o treime dintre ei (36%), aceasta le-a împiedicat, de asemenea, capacitatea de a socializa. Însă 23% dintre ei au apelat la ajutor profesional pentru a depăşi o frică.

Studiu: Halloween-ul, cea mai înfricoșătoare perioadă a anului

Studiul, realizat prin intermediul OnePoll, a constatat că 30% dintre adulţi consideră că perioada Halloween-ului este cea mai înfricoşătoare perioadă a anului.

Purtătorul de cuvânt al Beavertown a adăugat: „Halloween este perioada noastră preferată din an. De fapt, tocmai am lansat o nouă bere blondă neagră, Flesh, care se alătură gamei noastre speciale pentru o perioadă limitată de timp”.

Temeri comune în Marea Britanie sunt: de înălţime, de păianjeni, de şerpi, de spaţii închise, de dentişti, de fantome, de întuneric, de ace, de clovni, de zburătoare, de sânge, de Diavol, de apă, de a fi singur acasă, de case vechi, de păsări, de găuri mici, de Halloween, de a fi fără telefonul mobil, de extratereştri, de baloane, de spaţii mari/deschise, de deschizătorul de conserve, de buric, de numere, de culoarea galben, de butoane, de faptul că untul de arahide se lipeşte de cerul gurii, de copaci, de culoarea roşu.

The post Studiu. Care sunt cele mai bizare fobii ale oamenilor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code