Flux-stiri

STUDIU. COVID-19 este mai periculos pentru copii decât gripa

copii test COVIDcopii test COVID

  • Pentru studiu, Shein și colegii săi au analizat date despre copiii grav bolnavi din 66 de unități de terapie intensivă pediatrică din SUA.
  • Pacienții cu COVID-19/MIS-C au avut un risc mai mare de deces, dar ratele reale de deces nu au fost diferite între cele două grupuri, potrivit constatărilor.
  • Shein a declarat că cercetătorii au dorit să facă acest studiu din cauza comparațiilor frecvente între COVID și gripă, în special în discuțiile privind măsurile de sănătate publică.

COVID-19 reprezintă un pericol mult mai mare pentru copii decât gripa sezonieră, confirmă un nou studiu.

Am constatat că impactul asupra spitalizării pediatrice între cele două virusuri nu este echivalent și, de fapt, copiii internați cu COVID-19 sau MIS-C au avut șederi mai lungi și au avut nevoie de tratamente mai invazive, cum ar fi ventilația mecanică, decât copiii internați cu gripă”, a declarat cercetătorul principal, Dr. Steven Shein. Acesta este șeful secției de medicină pediatrică de terapie critică la University Hospitals Rainbow Babies & Children’s Hospital din Cleveland.

Pentru studiu, Shein și colegii săi au analizat date despre copiii grav bolnavi din 66 de unități de terapie intensivă pediatrică din SUA, scrie UPI.

Aceștia au identificat 1.959 de internări pentru un diagnostic primar de COVID-19 sau sindrom inflamator multisistemic legat de COVID la copii (MIS-C) în primele 15 luni ale pandemiei (aprilie 2020 – iunie 2021) și 1.561 pentru gripă în perioada de doi ani înainte de pandemie (aprilie 2018 – martie 2020).

Aceasta înseamnă că au existat aproape de două ori mai multe internări COVID-19/MIS-C pe trimestru (aproximativ 400) în primele 15 luni ale pandemiei decât internări pentru gripă în cei doi ani dinaintea acesteia (aproximativ 200).

Concluziile cercetătorilor

Pacienții cu COVID-19/MIS-C au avut un risc mai mare de deces, dar ratele reale de deces nu au fost diferite între cele două grupuri, potrivit constatărilor.

Shein a declarat că cercetătorii au dorit să facă acest studiu din cauza comparațiilor frecvente între COVID și gripă, în special în discuțiile privind măsurile de sănătate publică.

Cercetătorii au remarcat că datele pacienților cu gripă au fost colectate atunci când nu existau măsuri de sănătate publică, în timp ce în timpul colectării datelor pacienților cu COVID-19 au existat restricții, distanțare socială și educație la distanță.

Este important de remarcat că aceste măsuri au contribuit la scăderea bolilor critice cauzate de multe virusuri respiratorii și aproape au eliminat internările pentru gripă în secțiile de terapie intensivă pediatrică”, a declarat Shein într-un comunicat de presă al spitalului.

Fără ele în vigoare, în special pentru această populație în mare parte nevaccinată, putem presupune că COVID-19 ar fi dus la și mai mulți copii bolnavi în stare critică”, a spus el.
Studiul a fost publicat miercuri în JAMA Network Open.

The post STUDIU. COVID-19 este mai periculos pentru copii decât gripa appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code