Flux-stiri

Studiu: De ce bărbații cu venituri mari sunt predispuși la afecțiuni cardiovasculare

inimainima

  • Societatea Japoneză de Circulatie a examinat 4.300 de angajati și au concluzionat că bărbații cu venituri mai mari sunt de două ori mai predispuși să dezvolte boli ale inimii.
  • Stresul poate fi cauza tuturor probleme legate de hipertensiunea arterială.

Ai bani, ai și probleme cu inima. Asta dacă ești bărbat. Este concluzia unui studiu prezentat de Societatea Japoneză de Circulație, care a examinat 4.300 de angajați. Astfel, bărbații cu venituri mai mari au fost de aproape două ori mai predispuși să dezvolte hipertensiune arterială.

„Și în timpul rezidențiatului învățăm că există mai mulți factori de risc, major, minor, pentru apariția bolilor cardiovasculare. Stresul face parte din acești factori de risc major prin cumularea lor, nu prin a fi doar un factor de risc”, a afirmat Oren Iancovici, medic specialist cardiolog la Facultatea de Medicină.

Tiberiu Stoian, CEO-ul Exonia, spune că stresul face parte din fișa postului unui antreprenor. Dar încearcă să elimine orice situație conflictuală de la locul de muncă – atât pentru el, cât și pentru angajații lui.

„Stresul inerent există, pentru că este caracteristic celor care fac ceva. Sunt conștient de efectele pe care stresul pe de-o parte asupra mea, indirect asupra familiei mele, dar și asupra echipei care lucrează și care, sau de care depinde productivitatea fabricii”, spune el.

Medicul cardiolog Oren Iancovici a mai spus că o persoană poate să nu fie stresată în general, dar să dezvolte o problemă cardiacă în urma unui episod major de stres.

„Important este să încercăm să nu fim stresați, pentru că stresul ne duce indirect la boli cardiovasculare, dar ne să fumăm mai mult, să nu avem grijă de noi, să nu mai facem sport, să mâncăm prost și prin asta să ne îmbolnăvim”, a mai adăugat acesta.

The post Studiu: De ce bărbații cu venituri mari sunt predispuși la afecțiuni cardiovasculare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code