Flux-stiri

Sandra Alexiu, despre Favipiravir: „Nu a ajuns în farmacii de 8 luni, deși era foarte clar că va veni acest val. Unii pacienți puteau beneficia de el”

Pastile puse pe o masă.Pastile puse pe o masă.

  • Sandra Alexiu, medic de familie, a explicat pentru Aleph News beneficiile medicamentului Favipiravir.
  • Sandra Alexiu: „Acest antiviral ameliorează simptomatologia dacă este administrat în primele zile chiar de la debut și scade presiunea pe spital, fără să aibă efecte dovedite pe prognosticul bolii”.
  • Sandra Alexiu: „Dar cu ceea ce ne confruntăm acum, această cascadă de cazuri, ar fi foarte util pentru că-l putem administra celor care ar putea face o formă gravă, cei care au comorbidități și factori de risc suplimentar, mai ales dacă nu sunt vaccinați, pentru că sunt foarte”.

„Pacienții primesc tratament simptomatic pentru că vorbim despre o infecție virală și nu avem un tratament dedicat. Nu avem un medicament un medicament care să vizeze strict acest virus și ne bazăm pe sistemul imunitar al pacientului, iar ceea ce aduc doctorii pe secție sunt tratamente simptomatice care fac viața mai ușoară pacientului bolnav”, a explicat Sandra Alexiu pentru Aleph News.

„Dacă face febră, îi dăm medicament de febră, dacă tușește, îi dăm medicament de tuse, îi recomandăm hidratare. Vitamine dacă există un deficit demonstrat. Altfel, nu prea avem ce să-i facem pentru că pentru bolile produse de virusuri nu prea avem altceva la îndemână decât vaccinul”, a mai spus Sandra Alexiu.

Sandra Alexiu, despre Favipiravir

„Acest antiviral ameliorează simptomatologia dacă este administrat în primele zile chiar de la debut și scade presiunea pe spital, fără să aibă efecte dovedite pe prognosticul bolii. Dar cu ceea ce ne confruntăm acum, această cascadă de cazuri, ar fi foarte util pentru că-l putem administra celor care ar putea face o formă gravă, cei care au comorbidități și factori de risc suplimentar, mai ales dacă nu sunt vaccinați, pentru că sunt foarte expuși”, a spus Sandra Alexiu.

„Acest protocol este publicat din aprilie și a fost publicat după ce Comisia de Sănătate și Boli Infecțioase din Ministerul Sănătății a lucrat la acest protocol și l-a avizat. Cu toate că acolo sunt prevăzute câteva antivirale, acest medicament nu se poate prescrie de către medicii de familie sau din ambulatoriu de specialitate pentru pacienții care stau acasă pentru că el se găsește doar în spital, nu și în farmacii. Sunt aproape 8 luni de când acest medicament nu a ajuns în farmacii, deși era foarte clar că va veni acest val și o parte dintre pacienți putea beneficia de el. Chiar dacă nu este un medicament ieftin, este destul de scump, dar s-ar fi putut găsi o cale pentru o formă de compensare pentru pacienții care au nevoie. Casa de Asigurări ar fi putut poate găsi o cale să fie mai la îndemâna pacienților așa cum s-ar fi putut găsi o cale să avem și noi la cabinete teste rapide gratuite, în loc să-i punem să le cumpere”, a conchis Sandra Alexiu.

The post Sandra Alexiu, despre Favipiravir: „Nu a ajuns în farmacii de 8 luni, deși era foarte clar că va veni acest val. Unii pacienți puteau beneficia de el” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code