Flux-stiri

STUDIU: Măștile faciale îi fac pe oameni să pară mai atrăgători

mască-facialămască-facială

  • Femeile au găsit imaginile atrăgătoare cu bărbați purtând mască.
  • Cercetările arată că purtarea unei măști faciale albastre crește atractivitatea.
  • Studiul a fost realizat pe un grup de femei care au analizat imagini cu bărbați.

Cercetătorii spun că femeile au găsit cele mai atrăgătoare imaginile cu bărbați purtând măștile medicale albastre și cred că acest lucru se datorează faptului că „este posibil ca purtarea măștilor medicale să ne liniștească și astfel să avem un sentiment mai pozitiv față de cel care le poartă”.

Este posibil ca măștile de față să se fi numărat printre cele mai controversate aspecte ale pandemiei COVID-19, dar cei care nu doresc să poarte una s-ar putea răzgândi acum, după ce cercetătorii au descoperit că oamenii sunt mai atrăgători atunci când poartă una.

Da, știm că acestea acoperă jumătate din față, dar o echipă de experți de la Universitatea Cardiff a descoperit că purtarea unei măști, în special a unei măști medicale albastre, crește atractivitatea facială. Dr. Michael Lewis, de la Școala de Psihologie a universității și expert în psihologia fețelor, a declarat că, înainte de pandemie, cercetările au arătat că măștile medicale reduceau atractivitatea.

Echipa sa a vrut să vadă dacă utilizarea „omniprezentă” a măștilor de față pentru a preveni răspândirea COVID-19 din 2020 a schimbat percepția oamenilor asupra celor care le poartă. Studiul a măsurat modul în care diferite tipuri de măști de față au schimbat atractivitatea a 40 de fețe masculine.

Un grup de femei a fost rugat să evalueze atractivitatea imaginilor cu fețe masculine fără mască, purtând o mască de pânză, o mască medicală albastră și ținând în mână o carte neagră care acoperea zona pe care o mască ar fi ascuns-o, pe o scară de la 1 la 10.

Dr. Lewis a declarat: „Studiul nostru sugerează că fețele sunt considerate mai atractive atunci când sunt acoperite de măști medicale. Acest lucru se poate datora faptului că suntem obișnuiți ca lucrătorii din domeniul sănătății să poarte măști albastre și acum le asociem cu persoanele care au profesii medicale sau de îngrijire. Într-un moment în care ne simțim vulnerabili, este posibil să considerăm că purtarea măștilor medicale este liniștitoare și, astfel, să avem un sentiment mai pozitiv față de purtător. Am constatat, de asemenea, că fețele sunt considerate semnificativ mai atractive atunci când sunt acoperite de măști de pânză decât atunci când nu sunt acoperite”.

The post STUDIU: Măștile faciale îi fac pe oameni să pară mai atrăgători appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code