Flux-stiri

STUDIU. Tinder-ul e ca un drog. Psihologii din Spania au tot mai mulți pacienți deprimați

  • Pacienții spanioli sunt deprimați din cauza aplicațiilor de dating.
  • Psihologii din Spania au tot mai mulți pacienți deprimați.
  • Utilizatorii nu au match-uri sau nu vor să mai folosească aplicațiile.
  • Aplicațiile de dating au un efect asemănător cu consumul de droguri.
  • Creierul eliberează dopamină când primești un like sau match.
  • Dezinstalarea aplicației poate duce la simptome de sevraj.
  • Persoana respinsă se simte dezamagită, tristă și în deznadejde.

Aplicațiile de dating se joacă cu mintea ta. Psihologii din Spania spun că au tot mai mulți pacienți care vin deprimați în cabinet din cauza aplicațiilor de dating. Fie nu au match-uri, ceea ce le scade stima de sine, fie au o dilemă existențială: „să mai folosesc aplicațiile de dating sau nu?”.

Ele au un efect asupra creierului, asemănător cu consumul de droguri, spune Universitatea Stanford din America. Creierul eliberează dopamină în momentul în care primești un like sau un match nou. Iar dezinstalarea aplicației poate duce la simptome de sevraj, asemănător consumatorilor de cocaină care sunt la dezintoxicare.

O altă situație este când vorbești cu cineva, iar cealaltă persoană renunță la conversație. Unele studii arată că într-un astfel de moment, stima de sine este afectată – persoana respinsă se simte dezamagită, tristă și în deznadejde. Lucru care duce la sentimente de vinovăție și de autopedepsire.

The post STUDIU. Tinder-ul e ca un drog. Psihologii din Spania au tot mai mulți pacienți deprimați appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 58 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code