Flux-stiri

Studiu: Vaccinul anti-COVID poate afecta menstruația

  • Un studiu publicat recent a dezvăluit faptul că vaccinul anti-COVID poate afecta menstruația.
  • Mai multe femei au raportat o dereglare a ciclului menstrual după ce au fost vaccinate.
  • Studiul a fost realizat pe un eșantion de aproximativ 4.000 de femei.

Un studiu publicat recent a dezvăluit faptul că vaccinul anti-COVID poate afecta menstruația, așa cum au raportat anterior mai multe femei, notează New York Times.

La puțin timp după ce vaccinul anti-COVID a fost disponibil publicului larg, din ce în ce mai multe femei au raportat o dereglare a ciclului menstrual. Simptomele au variat, de la întârzieri, sângerare abudentă, dureroasă sau chiar revenirea menstruației la femeile care se aflau la menopauză.

Studiul în cauză a descoperit faptul că femeile vaccinate au avut ciclul menstrual mai lung, comparativ cu cele nevaccinate, conform sursei citate. Mai mult de atât, menstruația femeilor vaccinate anti-COVID a întârziat cu aproximativ o zi.

În același timp, ciclul menstrual și-ar fi revenit de la sine după 1-2 luni de la vaccinare. Totuși, impactul ar fi fost mai mare la femeile care au fost vaccinate cu ambele doze în timpul aceluiași ciclu menstrual, care durează aproximativ o lună.

„Sperăm ca acest studiu va încuraja producătorii de vaccinuri și studiile clinice să pună întrebări despre ciclul menstrual, în același mod în care pune și despre alte semne vitale”, a spus dr. Diana Blanchi, directorul Institutului Național de Sănătate a Copilului și Dezvoltare Umană Eunice Kennedy Shriver din Statele Unite ale Americii.

Studiul, care a avut ca obiectiv să dovedească faptul că vaccinul anti-COVID poate afecta menstruația, a fost realizat pe un eșantion de aproape 4.000 de femei din SUA care își monitorizează ciclul menstrual. Dintre acestea, aproximativ 2.500 erau vaccinate.

The post Studiu: Vaccinul anti-COVID poate afecta menstruația appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code