Flux-stiri

SUA anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

  • Într-o discuție telefonică, Biden și Zelenski au vorbit despre noi măsuri de asistență destinate Ucrainei, în valoare de 800 de milioane de dolari.
  • La rândul său, Zelenski a afirmat că, împreună cu omologul său american, au convenit intensificarea sancțiunilor.
  • De la începerea mandatului, Administraţia Joseph Biden a acordat Ucrainei asistenţă de peste trei miliarde de dolari.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a discutat, miercuri, prin telefon, cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, despre noile măsuri de asistenţă destinate Ucrainei, în valoare de opt sute de milioane de dolari, anunţă Casa Albă.

„Tocmai am vorbit cu preşedintele Zelenski şi i-am transmis că Administraţia mea autorizează asistenţă suplimentară în valoare de opt sute de milioane de dolari, constând în armament, muniţie şi alte măsuri de asistenţă în materie de securitate pentru Ucraina. Armata ucraineană a folosit cu efecte devastatoare armele furnizate de noi. În condiţiile în care Rusia se pregăteşte să intensifice atacurile în regiunea Donbas, Statele Unite vor continua să ofere Ucrainei capabilităţile pentru a se apăra”, a declarat Joseph Biden, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Preşedinţiei SUA.

„Aprovizionarea constantă cu arme a Ucrainei de către Statele Unite împreună cu aliaţii şi partenerii a fost esenţială în susţinerea luptei împotriva invaziei ruse. A contribuit la a asigura eşecul lui Putin în obiectivul iniţial de a cuceri şi a obţine controlul asupra Ucranei. Acum nu ne putem opri. L-am asigurat pe preşedintele Zelenski de faptul că poporul american va continua să fie alături de curajosul popor ucrainean în lupta pentru libertate”, a subliniat preşedintele SUA.

„Am continuat dialogul constant cu preşedintele Statelor Unite. Am evaluat crimele de război ruse. Am discutat despre pachetul suplimentar defensiv şi despre posibila asistenţă macrofinanciară. Am convenit să intensificăm sancţiunile”, a afirmat, la rândul său, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, prin Twitter.

De la începerea mandatului, Administraţia Joseph Biden a acordat Ucrainei asistenţă de peste trei miliarde de dolari.

The post SUA anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code