Flux-stiri

SUA. Cea mai mare rată a inflaţiei înregistrată în ultimele trei decenii

o femeie numara dolari americani.o femeie numara dolari americani.

  • Indicele preţurilor de consum (CPI) a crescut în octombrie cu 0,9% faţă de luna septembrie şi cu 6,2% faţă de octombrie 2020, potrivit agenţiei Bloomberg.
  • Este vorba de cea mai accentuată rată a inflaţiei înregistrată de Statele Unite după anul 1990.
  • Inflaţia este în creştere în contextul relansării activităţilor economice după restricţiile antiepidemice şi al programelor de asistenţă financiară şi socială elaborate de Administraţia preşedintelui Joseph Biden.

Rata inflaţiei a ajuns în Statele Unite la 6,2%, cel mai ridicat nivel din ultimele trei decenii, în contextul în care numeroase companii majorează preţurile la produse şi servicii din cauza lipsei forţei de muncă şi a problemelor reţelelor de aprovizionare.

Indicele preţurilor de consum (CPI) a crescut în octombrie cu 0,9% faţă de luna septembrie şi cu 6,2% faţă de octombrie 2020, potrivit agenţiei Bloomberg.

Este vorba de cea mai accentuată rată a inflaţiei înregistrată de Statele Unite după anul 1990.

Inflaţia este în creştere în contextul relansării activităţilor economice după restricţiile antiepidemice şi al programelor de asistenţă financiară şi socială elaborate de Administraţia preşedintelui Joseph Biden.

Pe fondul creşterii cererii, companiile, care se confruntă cu lipsei forţei de muncă şi cu probleme ale reţelelor de aprovizionare, au majorat preţurile produselor şi serviciilor. Majorări semnificative s-au înregistrat în domeniul energiei, alimentaţiei şi comerţului cu autovehicule.

The post SUA. Cea mai mare rată a inflaţiei înregistrată în ultimele trei decenii appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code