Flux-stiri

SUA se aliază cu alte state pentru a crea o forță armată care să caute bunurile oligarhilor ruși și ale complicilor acestora

  • Trezoreria SUA a anunțat, miercuri, că Australia, Canada, Comisia Europeană, Germania, Italia, Franța, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii au convenit asupra unei cooperări sporite pentru a viza bunurile rusești.
  • Secretarul Trezoreriei, Janet L. Yellen, a spus că sancțiunile, restricțiile comerciale și alte măsuri luate de SUA au impus deja costuri semnificative Rusiei.

Statele Unite ale Americii creează o forță armată organizată pentru o operațiune specială de căutare a bunurilor oligarhilor ruși și ale complicilor acestora. Grupul va strânge informații pentru acțiuni specifice, inclusiv sancțiuni, înghețare a activelor, confiscarea bunurilor penale și urmărirea penală.

Trezoreria SUA a anunțat, miercuri, că Australia, Canada, Comisia Europeană, Germania, Italia, Franța, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii au convenit asupra unei cooperări sporite pentru a viza bunurile rusești.

„Grupul operativ, format din Ministerul de Finanțe și Ministerul Justiției sau Ministerul de Interne din fiecare jurisdicție membră, s-a angajat să își folosească autoritățile respective, în colaborare cu alte ministere corespunzătoare, pentru a colecta și a face schimb de informații în vederea luării de măsuri concrete, inclusiv sancțiuni, înghețarea activelor și confiscarea activelor civile și penale, precum și urmărirea penală”, se arată într-un comunicat emis miercuri de Trezoreria SUA.

Potrivit aceleiași surse, în „ultimele trei săptămâni, informațiile furnizate partenerilor străini de către autoritățile de aplicare a legii din SUA au contribuit la reținerea mai multor nave controlate de persoane și entități sancționate. Se estimează că, împreună, aceste nave valorează sute de milioane de dolari” .

Procurorul general Garland a declarat că SUA lucrează deja cu statele numite pentru a îngheța și confisca proprietățile care aparțin oligarhilor ruși din întreaga lume.

Vom continua să lucrăm împreună pentru a lua toate măsurile adecvate împotriva celor ale căror acte criminale permit guvernului rus să își continue războiul nedrept împotriva Ucrainei”, a declarat procurorul general Garland.

Secretarul Trezoreriei, Janet L. Yellen, a spus că sancțiunile, restricțiile comerciale și alte măsuri luate de SUA au impus deja costuri semnificative Rusiei, conducerii sale și celor care au permis invazia neprovocată a lui Putin în Ucraina.

Prima întâlnire a grupului de lucru al Statelor Unite și al aliaților săi pentru implementarea sancțiunilor împotriva „oligarhilor și elitelor” ruși a avut loc miercuri.

The post SUA se aliază cu alte state pentru a crea o forță armată care să caute bunurile oligarhilor ruși și ale complicilor acestora appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code