Flux-stiri

SUA sunt pregătite să ofere vaccinul împotriva variolei maimuței persoanelor cu risc ridicat

vaccin variolavaccin variola

  • Cazul confirmat de variola maimuței în SUA este la un bărbat din Massachusetts.
  • Alte patru cazuri suspecte sunt la bărbați din New York, Florida și Utah, potrivit CDC.
  • Variola maimuței nu se transmite prin sex în sine, dar poate fi transmisă prin contact în timpul sexului, a declarat Dr. John Brooks, medicul șef al CDC pentru prevenirea HIV.

Statele Unite ale Americii răspund unei cereri de eliberare pentru vaccinul împotriva variolei maimuțelor din Rezerva Națională Strategică a țării, în contextul în care un focar global de cazuri este în curs de investigare.

În Statele Unite există un caz confirmat de variolă de maimuță și patru cazuri suspecte, au anunțat luni Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor.

„Pot să raportez că a existat o cerere de eliberare a vaccinului Jynneos din Rezerva Națională Strategică pentru unii dintre contacții cu risc ridicat ai unora dintre primii pacienți, așa că acest lucru se întâmplă în mod activ în acest moment”, a declarat luni Dr. Jennifer McQuiston, director adjunct al Diviziei de patogeni și patologie cu consecințe ridicate din cadrul Centrului Național pentru Boli Infecțioase Emergente și Zoonotice al CDC.

McQuiston a declarat că Statele Unite au un „stoc bun” de vaccinuri, deoarece s-au pregătit pentru posibilitatea de a fi nevoie să folosească doze pentru variolă. În Statele Unite, vaccinul Jynneos în două doze este autorizat pentru a preveni variola și, în mod specific, pentru a preveni variola maimuțelor.

„În acest moment, avem peste 1.000 de doze disponibile și ne așteptăm ca acest nivel să crească foarte rapid în următoarele săptămâni, pe măsură ce compania ne furnizează mai multe doze”, a declarat McQuiston.

Există un alt vaccin antivariolic licențiat în Statele Unite, ACAM2000, care ar putea fi folosit pentru a preveni variola maimuțelor, a precizat ea, iar țara dispune de peste 100 de milioane de doze.

„ACAM2000 este un vaccin antivariolic de generație mai veche care are unele efecte secundare semnificative potențiale cu acesta. Astfel, o decizie de a folosi acest vaccin pe scară largă ar trebui să aibă în spate o discuție serioasă”, a spus McQuiston.

În general, „sperăm să maximizăm distribuirea vaccinului către cei despre care știm că ar putea beneficia de el”, a spus ea. „Aceștia sunt persoanele care au avut contact cu un pacient cunoscut cu variolă de maimuță, lucrători din domeniul sănătății, contacte personale foarte apropiate și cei care, în special, ar putea avea un risc ridicat de îmbolnăvire severă”.

The post SUA sunt pregătite să ofere vaccinul împotriva variolei maimuței persoanelor cu risc ridicat appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code