NEWSNET

Flux-stiri

Suedia vrea să încheie un acord militar de cooperare cu Norvegia și Danemarca

  • Acordul are scopul îmbunătățirii situației de securitate din zona Mării Baltice.
  • Suedia nu este membră NATO.
  • Suedia îşi reconstruiește armata.

Suedezii vor încheia cu Norvegia și Danemarca un acord de colaborare în domeniul militar în vederea îmbunătățirii situației de securitate în zona Mării Baltice, relatează televiziunea suedeză TV4, citată de Reuters.

Suedia, care nu este membră NATO dar are strânse relații cu Alianța Nord-Atlantică, îşi reconstruiește armata, după decenii în care a neglijat acest aspect, pe fondul tensiunilor cu Rusia din ce în ce mai mari în zona Mării Baltice.

„În cazul unei situații de criză, vom fi în mod considerabil mult mai bine pregătiți dacă va exista o planificare coordonată în această regiune. La nivel practic, vom fi capabili să reacționăm mult mai rapid”, a declarat Carl Peter Hultqvist, ministrul suedez al Apărării.

„Ştim că Rusia este dispusă să utilizeze forța militară pentru a-şi îndeplini obiectivele politice. Noi intensificăm cooperarea cu alte țări din regiune tocmai pentru a avea mai multe capacități de contracarare a crizelor şi a acțiunilor de perturbare”, a argumentat Carl Peter Hultqvist.

The post Suedia vrea să încheie un acord militar de cooperare cu Norvegia și Danemarca appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code