Flux-stiri

Taiwanul mobilizează avioane de luptă după ce China a trimis 27 de aeronave în zona de apărare aeriană taiwaneză

Taiwanul mobilizează avioane de luptă după ce China a trimis 27 de aeronave în zona de apărare aeriană taiwanezăTaiwanul mobilizează avioane de luptă după ce China a trimis 27 de aeronave în zona de apărare aeriană taiwaneză

  • Ministerul Apărării din Taiwan spune că forțele aeriene au fost mobilizate pentru a avertiza 27 de avioane de luptă chinezești.
  • Incursiunea în zona de apărare aeriană a Taiwanului a inclus 18 avioane de luptă, 5 bombardiere cu capacitate nucleară și un avion de realimentare.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat duminică că forțele aeriene ale insulei au mobilizat avioane de luptă pentru a avertiza 27 de avioane chinezești care au intrat în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ), în timp ce sistemele de rachete au fost desfășurate în scopuri de monitorizare, scrie dw.com.

ADIZ a Taiwanului nu este același lucru cu spațiul său aerian teritorial, ci este un spațiu aerian autodeclarat care este monitorizat în scopuri de securitate națională.

Cea mai recentă intensificare a tensiunilor vine după ce o delegație a Congresului SUA a vizitat insula, a doua din această lună în sprijinul Taiwanului.

China a promis să recupereze Taiwanul prin forță, dacă este necesar.
Taiwanul se plânge de luni de zile de incursiuni ale forțelor aeriene chineze în ADIZ, de obicei în partea de sud-vest, în apropierea Insulelor Pratas, pe care le controlează.

The post Taiwanul mobilizează avioane de luptă după ce China a trimis 27 de aeronave în zona de apărare aeriană taiwaneză appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code