NEWSNET

Flux-stiri

Țara care spune că boala COVID-19 nu este mai periculoasă decât o gripa obișnuită

  • Boala Covid-19 trebuie tratată ca şi alte boli respiratorii, precum gripa sau răceala, a decis Norvegia.
  • Institutului Norvegian de Sănătate Publică a transmis că boala nu este mai periculoasă decât cele obișnuite.
  • 90% dintre cetățenii norvegieni cu vârsta peste 18 ani a primit prima doză.

Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI) clasifică boala COVID-19 drept una respiratorie, la fel de periculoasă ca o gripă comună. Pe de altă parte, clarifică faptul că pandemia nu s-a terminat, dar a intrat într-o nouă fază – COVID-19 este acum echivalentul unei boli respiratorii comune, cum ar fi o gripă sau o infecție respiratorie – datorită mai multor factori: mutațiile pe care le-a suferit SARS-CoV-2, ceea ce face virusul mai puțin periculos, dar şi imunitatea naturală şi cea indusă de vaccinuri pe care le-a atins societatea norvegiană.

Deși virusul continuă să circule, el nu provoacă o creștere a numărului de spitalizări, ceea ce înseamnă că SARS-CoV-2 nu mai creează presiune asupra sistemului medical din Norvegia. FHI evaluează acum coronavirusul ca fiind similar altor virusuri respiratorii, cum ar fi cele care provoacă răceala obișnuită sau gripa sezonieră.

În studiile efectuate de FHI, s-a constatat că atât persoanele vaccinate parțial, cât şi cele complet vaccinate care se îmbolnăvesc de COVID-19 prezintă un risc scăzut de spitalizare, dar că același lucru se aplică şi persoanelor sănătoase, care nu aparțin grupurilor de risc.

Conform celor mai recente statistici ale FHI, 67 de noi pacienți au fost internați în spital cu COVID-19 ca principală cauză în timpul săptămânii 37, ceea ce reprezintă o scădere, de la 95 de cazuri în săptămâna precedentă. Din noile cazuri ale săptămânii 37, doar 9 pacienți au avut nevoie de terapie intensivă, o scădere faţă de 22 săptămâna precedentă.

În Norvegia, 90% dintre cetățenii cu vârsta peste 18 ani a primit prima doză şi 83% au primit a doua doză – prin urmare, sunt considerați complet vaccinați.

The post Țara care spune că boala COVID-19 nu este mai periculoasă decât o gripa obișnuită appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code