Flux-stiri

Țările care vor amenda persoanele care refuză vaccinarea anti-COVID

  • Grecii vor primi amendă de 100 de euro pentru fiecare lună în care nu își fac vaccinul
  • Amenzile în Austria pentru persoanele care refuză vaccinul obligatoriu pot fi chiar de 7.200 de euro
  • Grecia anunță măsura vaccinării obligatorii pentru persoanele care au peste 60 de ani

Vaccinul devine obligatoriu în Austria din luna februarie, iar austriecii care refuză să-și facă vaccinul ar putea primi amenzi de până la 7.200 de euro. În schița proiectului de lege nu este specificat dacă doza a treia va fi obligatorie sau dacă cetățenii care s-au vindecat după boală vor avea același tratament ca cei vaccinați.

În cazul în care persoanele refuză vaccinarea, acestea vor fi somate de autoritățile locale. Dacă somația este ignorată de două ori, atunci acele persoane vor primi o amendă de 3.600 de euro.

Vaccinul anti-COVID, obligatoriu în Grecia pentru vârstnici

Marți, Grecia a anunțat obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 pentru toate persoanele care au vârsta peste 60 de ani. Măsura este adoptată într-o perioadă în care țara se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri COVID-19. Persoanele care refuză să se vaccineze vor fi amendate cu câte 100 de euro în fiecare lună, începând cu data de 16 ianuarie.

„Ne concentrăm eforturile pentru a ne proteza cetățenii și, din acest motiv, vaccinarea celor de peste 60 de ani va fi obligatorie de acum înainte”, a transmis prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis.

The post Țările care vor amenda persoanele care refuză vaccinarea anti-COVID appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code