Flux-stiri

„Te iubesc”. Cine își declară primul dragostea în relație

Ziua Îndrăgostiților în pandemie: 6 idei inedite de a celebra iubirea acasăZiua Îndrăgostiților în pandemie: 6 idei inedite de a celebra iubirea acasă

  • Cercetătorii au intervievat 1092 de femei și 336 de bărbați din mai multe țări.
  • Bărbații se îndrăgostesc mai repede decât femeile.
  • Femeile și bărbații din Franța spun „Je t’aime” în același timp.

Cine zice primul „Te iubesc”? Pe tine dragostea te face mai puternic, mai curajos sau te lasă fără cuvinte? Atunci când ești în prezența persoanei iubite este greu să te ții tare, mai ales dacă nimeni nu știe ce simți. Cine ar trebui să facă primul pas? Iată că studiile ne dezvăluie cine se îndrăgostește primul într-o relație.

Dragostea nu este oarbă, iar mărturisirea sentimentelor este un proces logic, bazat pe încrederea în sine și în celălalt.
Cercetători de la Universitate din Dundee, Scoția, au reușit să afle cine se lasă convins cel mai repede de sentimente.
Răspunsurile date de 1000 de femei și peste 300 de bărbați din 7 țări din lume ne arată cine se îndrăgostește primul.

Bărbații au nevoie de 70 de zile ca să se lase cuceriți de iubire, iar femeile întârzie o săptămână în plus. Ei sunt primii care spun Te iubesc, după 108 zile, iar ele o fac după 123 de zile. Psihologul Radu Leca ne-a ajutat să înțelegem de ce bărbații se îndrăgostesc mai repede.

Studiul realizat în Australia, Brazilia, Chile, Columbia, Franța, Polonia și SUA mai arată și faptul că declararea dragostei este influențată și de factori externi, ceea ce face ca primul Te iubesc să apară mai târziu sau mai devreme. Dacă în regiune sunt mai puține femei, bărbații sunt mai grăbiți de faptul că există concurență, iar acolo unde femeile sunt majoritare, declarația de dragoste ajută la apropierea de intimitate mai repede.

„Pornim de la ideea că iubirea adevărată nu se simte neapărat. Și este un act de voință. Și atunci, ceea ce voi spune în continuare va avea logică. Bărbații nu așteaptă nici măcar Sfântul Valentin să spună te iubesc. Fiindcă ei spun mereu te iubesc strict pentru sex. Bărbații nu se îndrăgostesc mai repede, ci simt nevoia să facă sex mai repede decât o femeie”, spune psihologul Radu Leca.

Francezii sunt singurii care au reușit să se sincronizeze perfect și Je t’aime se aude mereu pe două voci.

The post „Te iubesc”. Cine își declară primul dragostea în relație appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code