Flux-stiri

Teorii ale conspirației privind soldatul ucrainean care a ucis cinci persoane

soldat ucraineansoldat ucrainean

  • Un soldat al Gărzii Naționale a Ucrainei a deschis focul de arme, joi dimineață, asupra paznicilor de la o fabrică militară din oraşul Dnipro, Ucraina, ucigând cinci persoane și rănind alte cinci.
  • Soldatul, în vârstă de 20 de ani, a fost prins, însă, motivele din spatele atacului armat nu sunt încă cunoscute, spun autoritățile.
  • Pe rețelele de socializare, au început să apară zvonuri potrivit cărora tânărul soldat ar fi un „agent rus”.

Un soldat ucrainean a ucis, joi dimineață, cinci persoane și a rănit alte cinci la o fabrică de rachete din Dnipro, Ucraina. Soldatul a fost reținut. Potrivit autorităților, nu sunt cunoscute, încă, motivele din spatele acestui atac armat.

Viceministrul ucrainean de interne, Anton Gherșcenko, a anunțat că anchetatorii vor examina modul în care soldatul ucrainean a reușit să treacă de testele medicale care autorizează permisul de port-armă. Între timp, au început să apară, pe rețelele de socializare, teorii ale conspirației potrivit cărora membrul Gărzii Naționale a Ucrainei ar fi, de fapt, un „agent rus”.

Unii au avertizat că acest atac armat a fost un prim caz dintr-o campanie de ucideri clandestine care va urma, notează Independent.ie. Iar o asemenea reacție pe rețelele de socializare nu mai șochează în contextul peisajului incert de la granițele Ucrainei și al avertismentelor zilnice ale unui război iminent. Atacul are loc pe fondul unor tensiuni foarte mari între Rusia și Ucraina. Rusia a adunat zeci de mii de persoane pregătite în apropierea graniței ucrainene, ceea ce a stârnit temeri legate de o potențială invazie.

În plus, posibilitatea unui atac armat orchestrat, care să încingă spiritele, nu este singulară, ea perpetuându-se și în cazul protestelor violente din Maidan, în anul 2014 și al conflictelor separatiste care au urmat.

Oficialii americani și britanici au afirmat, în cadrul actualelor divergențe, că rușii vor încerca să pună în scenă atacuri sub „steaguri false” pentru a justifica o acțiune militară, potrivit Independent.ie. Această temă a fost preluată de către ruși, într-o campanie de dezinformare.

Semyon Pegov, un blogger cu 179.000 de urmăritori pe serviciul de mesagerie Telegram al site-ului WarGonzo, a „dezvăluit” că 150 de membri ai forțelor speciale britanice au fost trimiși în Kramatorsk, în Donbas.

„Specialiștii britanici au sosit, pe aeroportul militar, în urmă cu aproximativ o săptămână, localnicii îi văd, adesea, în oraș, britanicii nu-și ascund afilierea”, a spus bloggerul, potrivit Independent.ie.

„Am primit informații că Ucraina antrenează grupuri speciale. Britanicii sunt implicați direct cu ei, în calitate de instructori.”, mai menționează acesta.

Narațiunile despre rolul Marii Britanii în conflictul clandestin se datorează, cel puțin în parte, miniștrilor britanici și unor părți ale presei care au declarat, în mod repetat, că „trupele britanice au fost trimise în Ucraina”, notează Independent.ie.

În realitate, au fost cantonați un număr mic de soldați britanici, care să instruiască forțele ucrainene, inclusiv în ceea ce privește utilizarea celor 2.000 de rachete cu rază scurtă de acțiune, NLAW (next generation light anti-tank weapon), pe care Marea Britanie le-a trimis Ucrainei.

The post Teorii ale conspirației privind soldatul ucrainean care a ucis cinci persoane appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code