Flux-stiri

Terapia Cluj acuză Agenția Națională a Medicamentului că nu a aprobat de 6 luni producerea antiviralului Favipiravir

O mie de cutii de Favipiravir vor sosi la BucureştiO mie de cutii de Favipiravir vor sosi la Bucureşti

  • Președintele ANM a spus că e posibil ca cererea să fi ajuns și să se fi rătăcit pe undeva.
  • Terapia Cluj poate importa 60.000 de cutii și produce în 6 luni
  • Guvernul a aprobat administrarea Favipiravir în regim ambulatoriu. E folosit în spitale pentru forme ușoare de Covid. Are efecte adverse

În plină pandemie, Terapia Cluj acuză Agenția Națională a Medicamentului că nu a aprobat de 6 luni de zile producerea antiviralului Favipiravir, un medicament folosit în spitale pentru tratarea formelor ușoare de Covid.

Președintele Agenției Medicamentului spune că cererea e posibil să fi venit și să se fi rătăcit pe undeva. Medicamentul în sine este problematic, pentru că este varianta generică a unui alt antiviral produs în Japonia, care are efecte secundare extrem de puternice, explică șeful ANM, Robert Ansuceanu.

Favipiravir e „copia” produsă în India, țară care l-a eliminat din tratamentul COVID.

Dragoș Damian de la Terapia Cluj iese la atac: e o piață neagră de medicamente antivirale! El spune că poate importa într-o lună 60.000 de cutii și apoi să îl producă în țară în 6 luni.

Guvernul a aprobat la începutul lunii, prin ordonanță de urgență, posibilitatea administrării antiviralului în regim ambulatoriu. Nu se găsește în farmacii, pentru a nu fi luat greșit de oameni.

The post Terapia Cluj acuză Agenția Națională a Medicamentului că nu a aprobat de 6 luni producerea antiviralului Favipiravir appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code