Flux-stiri

Tesla încheie un acord pentru a obține o componentă cheie a bateriei în afara Chinei

teslatesla

  • Acest proces are scopul de a reduce dependența Tesla față de China.
  • Elon Musk a semnat luna trecută un contract o companie australiană Syrah Resources.
  • Momentan, valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.

Tesla a semnat un acord și se îndreaptă spre Mozambic pentru o componentă cheie a bateriilor pentru automobilele sale electrice, în ceea ce analiștii consideră a fi un acord inedit, menit să reducă dependența sa de China pentru grafit.

Tesla se îndreaptă spre Mozambic pentru o componentă cheie a bateriilor pentru automobilele sale electrice, în ceea ce analiștii consideră a fi o tranzacție inedită, menită să reducă dependența sa de China pentru grafit.

Compania lui Elon Musk a semnat luna trecută un acord cu compania australiană Syrah Resources, care exploatează una dintre cele mai mari mine de grafit din lume în această țară din sudul Africii. Este un parteneriat unic între un producător de vehicule electrice și un producător al mineralului care este esențial pentru bateriile litiu-ion. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.

Tesla va cumpăra materialul de la uzina de procesare a companiei din Vidalia, Louisiana, care se aprovizionează cu grafit din mina sa din Balama, Mozambic. Constructorul de automobile electrice cu sediul în Austin, Texas, intenționează să cumpere 80% din ceea ce produce uzina – 8.000 de tone de grafit pe an – începând cu anul 2025, potrivit acordului. Syrah trebuie să demonstreze că materialul îndeplinește standardele Tesla.

Acest acord face parte din planul Tesla de a-și spori capacitatea de a-și produce propriile baterii, astfel încât să își reducă dependența de China, care domină piețele globale de grafit, a declarat Simon Moores, de la Benchmark Mineral Intelligence, furnizor de date și informații privind materialele pentru baterii cu sediul în Marea Britanie.

„Totul începe de la vârf cu geopolitica”, a spus Moores. „Statele Unite ale Americii doresc să construiască suficiente capacități pe plan intern pentru a putea construi (baterii litiu-ion) în SUA. Iar acest acord va permite Tesla să se aprovizioneze cu grafit independent de China”.

The post Tesla încheie un acord pentru a obține o componentă cheie a bateriei în afara Chinei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code