Flux-stiri

Time, interviu istoric cu președintele Volodimir Zelenski

ZelenskiZelenski

  • Time publică o copertă pentru istorie. Un interviu despre viață și moarte, despre două luni care au transformat omenirea și au mutilat o țară.
  • Nu știa să își aleagă atât de curat cuvintele acum două luni. A dobândit acum o înțelepciune pe care nu și-a dorit-o vreodată. Acum știe că este liderul unei națiuni care acum află dacă va pieri sau va dăinui veșnic.
  • Cum l-a schimbat invazia rusă pe președintele jovial, vesel, fost comediant? Simte că a îmbătrânit și a ajuns la o înțelepciune pe care nu și-a dorit-o. Nu și-a pierdut încă simțul umorului. E mijloc de supraviețuire.

Time publică o copertă pentru istorie. Un interviu despre viață și moarte, despre două luni care au transformat omenirea și au mutilat o țară. Despre prima zi de război, despre familia Zelenski la primele bombardamente, despre cum s-au parașutat rușii în Kiev ca să-l asasineze pe președinte, dar și despre oferta americanilor de a-l evacua.

Zelenski a spus atunci replica rămasă celebră: „Am nevoie de arme, nu de un taxi”. Secretele unui comediant devenit simbolul rezistenței au fost dezvăluite de noul Zelenski… președintele.

Nu știa să își aleagă atât de curat cuvintele acum două luni. A dobândit acum o înțelepciune pe care nu și-a dorit-o vreodată. Acum știe că este liderul unei națiuni care acum află dacă va pieri sau va dăinui veșnic. Dar nu uită niciodată să vorbească la telefon sau să le răspundă la mesaje soldaților și civililor blocați în Azovstal. Pentru că Azovstal nu e doar o fabrică. La fel cum Mariupol nu e doar un oraș. Sunt simboluri care nu pot pieri.

Din prima noapte a invaziei ruse, Zelenski își amintește exploziile și copiii. Copiii lui. Toată lumea s-a adunat la el în birou și deciziile au fost luate rapid. Cam ca atunci când conduci teribilist cu viteză maximă. Au fost decizii pe care spune că le-a luat intenționat, altele, din greșeală. Privind înapoi, acum știe că au fost corecte.

A avut momente în care a simțit cum se prăbușește. Ca după atacul cu rachete asupra gării Kramatorsk. A aflat despre el când a primit o fotografie cu o femeie decapitată și gândul i-a fugit din nou la copii. Îi e greu să afle că și copiii suferă. Că nici ei nu sunt cruțați de ruși. A trebuit, însă, să își stăpânească emoțiile și să intre din nou în haina președintelui. Avea întâlnire cu Ursula von der Leyen.

Cum l-a schimbat invazia rusă pe președintele jovial, vesel, fost comediant? Simte că a îmbătrânit și a ajuns la o înțelepciune pe care nu și-a dorit-o. Nu și-a pierdut încă simțul umorului. E mijloc de supraviețuire.

Dacă regretă? Nu! Nu regretă nicio secundă faptul că a ales și a fost ales să fie președintele Ucrainei. Cel mai greu îi e atunci când se termină ziua și merge la culcare. Nu și-a răspuns dacă are acest drept.

The post Time, interviu istoric cu președintele Volodimir Zelenski appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code