Flux-stiri

Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, însă străinii o ocolesc

  • Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.
  • 80% dintre cei care vin cu avionul în Timișoara au interese de afaceri în zonă.
  • Doar 10% dintre pasagerii Aeroportului Timișoara sunt cetățeni străini.

Timișoara, orașul încărcat de istorie și cu o arhitectură fabuloasă, te așteaptă să iei la pas străduțele pietonale și muzeele, apoi să te relaxezi la o terasă. Iar dacă anul acesta nu ai cum să ajungi, la anul trebuie neapărat să o faci pentru că Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană. Anderka Iancea, responsabilă pe partea de PR la Centrul de Proiecte din Timișoara, anunță cum va arăta programul pentru anul 2023.

„O să avem un an întreg cu evenimente, cu expozții culturale, cu concerte, cu vernisaje și art performance. Dacă un turist străin, din Japonia, sau orice alta țară, care vrea să viziteze orașul nostru, poate să bifeze trei capitale europene, în același sejur. Vorbim de Timișoara, în primul rând, apoi de Veszpren, în Ungaria, și de Novi Sad”, a transmis Anderka Iancea, responsabilă pe partea de PR la Centrul de Proiecte din Timișoara.

Atuuri multe, dar turiști puțini. Dintre pasagerii care aterizează pe Aeroportul din oraș, peste 90% o fac în scop de afaceri. Simion Giurcă, expert în turism, spune că pentru a ajunge în preferințele turiștilor, orașul are nevoie de promovare online dar și offline.

„Va trebui să organizăm conferințe de presă, să fim prezenți în cât mai multe locuri, astfel încât lumea să cunoască foarte bine posibilitățile, programul cultural pe care Timișoara îl pregătește și tot ce pot face oamenii care vin să ne viziteze”, a declarat Simion Giurcă, expert în turism.

E cam târziu, crede regizorul Ion Ieremia. Curățenia deficitară de pe străzi și oferta culturală săracă și-au pus deja, asupra orașului, o amprentă ce nu va putea fi ștearsă prea ușor.

„Multe lucruri au rămas nefăcute, multe lucruri sunt într-o fază embrionară, când oi ar trebui deja să culegem beneficiile pentru niște proiecte culturale care nu au prea existat. Finanțarea proiectelor culturale a devenit imposibilă, din momentul în care Primăria a hotărât să nu mai finanțeze Asociația Timișoara Culturală. Ne încălzim la vestiare, dar nu știm pe ce teren jucăm, ca mă exprim platic”, a spus regizorul Ion Ardeal Ieremia.

The post Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, însă străinii o ocolesc appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code