Flux-stiri

Toți ochii pe războiul Rusia-Ucraina: „Puteți ataca oriunde își duce Putin armele!”. Belarusul devine țintă legitimă, anunță ministrul de Externe al Lituaniei

  • Lituania îi permite Ucrainei să atace ținte rusești din Belarus.
  • Ministrul de Externe al Lituaniei: Rusia își mută arma? Mutăm ținta!
  • Anul trecut, Putin și-a mutat zeci de arme nucleare la Minsk.
  • 17 țări au acceptat ca Ucraina să atace ținte militare din Rusia.
  • Scholz îl avertizează pe Putin că va apăra fiecare bucată a teritoriului NATO.
  • Cea mai mare hidrocentrală din Ucraina, Dnipro, este în stare critică.
  • Ucraina a lovit regiunea Belgorod din Rusia cu arme occidentale.

„Puteți ataca ținte din Rusia” se transformă în „Puteți ataca ținte oriunde își duce Putin armele!”

După ce 17 țări care dau arme Ucrainei și-au dat ok-ul să lovească și ținte militare de pe teritoriul Rusiei – azi, ministerul de Externe lituanian vine cu o declarație și mai grea.

„Ucraina ar trebui să fie capabilă să se apere. Dacă Rusia își mută capabilitățile militare care pot fi țintele ucrainenilor, atunci și ucrainienii să le lovi oriunde sunt mutate” – avertizează ministerul de Externe din Lituania, Gabrielius Landsbergis, care face referire la Belarus.

Anul trecut Putin și-a mutat mai multe arme nucleare la Lukașenko acasă.

Cu avertizări vine și Olaf Scholz. Cancelarul german îl avertizează pe Putin să stea la locul lui. „Vom apăra fiecare centimetru pătrat de teritoriu NATO” – spune Scholz. Declarația vine după ce NATO a decis să întărească frontul de Est – ca să descurajeze escaladarea războiului.

Lucru care nu se întâmplă și în Ucraina. Din cauza atacurilor puternice din ultima perioadă din regiunea Zaporojie – cea mai mare hidrocentrală din Ucraina, Dnipro, e în pericol – spune guvernatorul regiunii. Tarficul peste barajul Dnipro a fost blocat iar producția de energie electrică oprită.

Ucraina a răspuns atacurilor. A folosit rachete occidentale ca să lovească teritoriul Rusiei. A țintit o regiune din apropiera graniței, Belgorod, și a distrus mai multe baterii antiaeriene scumpe. E un pas prin care armata ucraineană vrea să oprească înaintarea militarilor ruși.

The post Toți ochii pe războiul Rusia-Ucraina: „Puteți ataca oriunde își duce Putin armele!”. Belarusul devine țintă legitimă, anunță ministrul de Externe al Lituaniei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 57 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code