Flux-stiri

Trump cere instanței să împiedice Casa Albă să obțină declarațiile sale fiscale

Donald TrumpDonald Trump

  • Trump a fost primul președinte din ultimii 40 de ani care nu și-a publicat declarațiile fiscale.
  • Acesta a spus că nu a publicat declarațiile fiscale pentru că a urmărit să țină secrete detaliile averii sale și activitățile companiei sale de familie, Trump Organization.
  • Democrații din Camera Reprezentanților au declarat că au nevoie de declarațiile fiscale ale lui Trump pentru a vedea dacă Fiscul auditează corect declarațiile prezidențiale.

O curte de apel va dezbate joi dacă o comisie a Congresului poate obține declarațiile fiscale ale fostului președinte Donald Trump de la Departamentul de Trezorerie al SUA, aceasta fiind cea mai recentă confruntare într-o luptă juridică veche de trei ani.

Curtea de Apel a Statelor Unite pentru Circuitul Districtului Columbia va susține o pledoarie orală la ora 09.30 a.m. pentru a stabili dacă Comisia pentru căi și mijloace a Camerei Reprezentanților poate obține declarațiile fiscale ale fostului președinte de la Internal Revenue Service, parte a Departamentului Trezoreriei. O decizie în favoarea comisiei ar putea duce la dezvăluirea afacerilor financiare ale lui Trump înainte de alegerile prezidențiale din 2024.

Fostul președinte face apel la o decizie a unei instanțe inferioare din decembrie 2021, care a stabilit că președintele comisiei conduse de democrați are o autoritate largă de a obține declarațiile fiscale ale fostului președinte. Trump a fost primul președinte din ultimii 40 de ani care nu și-a publicat declarațiile fiscale deoarece a urmărit să păstreze secrete detaliile averii sale și activitățile companiei sale de familie, Trump Organization.

O lege federală îl împuternicește pe președintele Comisiei pentru căi și mijloace din Camera Reprezentanților să solicite declarațiile fiscale ale oricărei persoane de la IRS. Invocând această lege, comisia a dat în judecată în 2019 pentru a forța dezvăluirea declarațiilor fiscale ale lui Trump.

Democrații din Camera Reprezentanților au declarat că au nevoie de declarațiile fiscale ale lui Trump pentru a vedea dacă IRS auditează în mod corespunzător declarațiile prezidențiale și pentru a evalua dacă este necesară o nouă legislație.

Avocații lui Trump spun că democrații vor să scoată la iveală informații care să îi fie dăunătoare fostului președinte

Avocații acestuia au calificat această explicație drept „pretextuală” și „nesinceră”, spunând că scopul real este de a scoate la iveală informații dăunătoare din punct de vedere politic despre Trump. În 2019, în timp ce Trump era în funcție, Departamentul de Justiție al SUA a emis o notă juridică în sprijinul argumentelor sale.

Apoi, în iulie 2021, după ce fostul președinte a pierdut campania de realegere, Departamentul de Justiție a revenit asupra cursului și a declarat că comisia Camerei a oferit „motive suficiente” pentru a vedea declarațiile fiscale.

Memorandumul Departamentului de Justiție l-a determinat pe Trump să depună o cerere reconvențională împotriva Comisiei pentru căi și mijloace, solicitând o declarație judiciară potrivit căreia comisia și-a depășit autoritatea constituțională.

The post Trump cere instanței să împiedice Casa Albă să obțină declarațiile sale fiscale appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code