Flux-stiri

Summitul NATO: Stoltenberg cere Belarusului și Chinei să nu mai sprijine operațiunea militară a Rusiei

  • NATO va elabora planuri pentru summitul său din iunie pentru a desfășura forțe și mijloace suplimentare în Europa, a spus Biden.
  • NATO îndeamnă China să se abțină de la sprijinirea efortului de război al Rusiei și să condamne invazia Rusiei în Ucraina.
  • Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că China ar trebui să-și folosească „influența semnificativă” asupra Rusiei.

Liderii NATO s-au întâlnit astăzi cu ocazia aniversării unei luni de la invazia neprovocată și nejustificată de către Rusia a Ucrainei pentru a reitera sprijinul puternic pentru poporul ucrainean, hotărârea lor de a trage Rusia la răspundere pentru războiul său brutal. NATO îndeamnă China să se abțină de la sprijinirea efortului de război al Rusiei și să condamne invazia Rusiei în Ucraina. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că China ar trebui să-și folosească „influența semnificativă” asupra Rusiei.

Liderii aliați au cerut Chinei să se abțină de la sprijinirea efortului de război al Rusiei. China nu trebuie să ofere sprijin economic sau militar pentru invazia rusă. În schimb, Beijingul ar trebui să-și folosească influența semnificativă asupra Rusiei și să promoveze o soluție pașnică imediată.

De asemenea, alianța va elabora planuri pentru summitul său din iunie pentru a desfășura forțe și mijloace suplimentare în Europa, a spus Biden. Președintele SUA, Joe Biden, a spus că NATO va spori asistența militară pentru Ucraina, va transfera sisteme de arme suplimentare, inclusiv sisteme de apărare aeriană Nu a precizat despre ce înseamnă apărarea antiaeriană vorbea.

Liderii NATO de la summitul de joi au cerut Chinei să nu ofere sprijin militar Rusiei în războiul său cu Ucraina și să nu o ajute să eludeze sancțiunile impuse acesteia de Europa și Statele Unite. China și-a menținut până acum o poziție neutră față de invadarea Ucrainei de către Rusia. Pe de o parte, nu a susținut Rusia când ONU a votat pentru o rezoluție de condamnare a invaziei Ucrainei, pe de altă parte, nici China nu s-a opus invaziei.

În același timp, NATO cere Belarusului să nu mai sprijine operațiunea militară a Rusiei, a spus Stoltenberg. NATO nu va desfășura trupe în Ucraina pentru a evita un război cu Rusia, a răspuns Stoltenberg la o întrebare despre propunerea Poloniei.

În ultimele săptămâni, Statele Unite au anunțat o nouă asistență de securitate pentru Ucraina de un miliard de dolari – sisteme antiaeriene, arme antiblindare, drone și milioane de cartușe de muniție. Salut pașii multor alți aliați pentru a oferi sprijin defensiv Ucrainei și împreună ne angajăm să identificăm echipamente suplimentare, inclusiv sisteme de apărare aeriană, pentru a ajuta Ucraina. De asemenea, am discutat despre munca noastră pentru a consolida apărarea colectivă a NATO, în special pe flancul estic. De acum și până la summitul NATO din iunie, vom dezvolta planuri pentru forțe și capacități suplimentare pentru a consolida apărarea NATO”, a transmis Joe Biden.

The post Summitul NATO: Stoltenberg cere Belarusului și Chinei să nu mai sprijine operațiunea militară a Rusiei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code