Flux-stiri

Trupele rusești încep să folosească bombe cu fragmentație, interzise de Convențiile de la Geneva

  • Trupele rusești încep să folosească bombe cu fragmentație, interzise de Convențiile de la Geneva, împotriva civililor ucraineni din Pokrovsk, regiunea Donețk.
  • O bombă cu fragmentație este un proiectil aruncat din aer sau lansat de la sol. Acesta explodează în aer, aruncând zeci și uneori sute de bombe mai mici care pot acoperi o zonă de mărimea câtorva terenuri de fotbal.
  • Bombele cu dispersie sunt muniții formate din alte bombe, de dimensiuni mai reduse, care sunt dispersate pe suprafețe mari, cu scopul de a distruge obiecte în mișcare, invizibile de la distanțe mari.

Trupele rusești încep să folosească bombe cu fragmentație, interzise de Convențiile de la Geneva, împotriva civililor ucraineni din Pokrovsk, regiunea Donețk.

O bombă cu fragmentație este un proiectil aruncat din aer sau lansat de la sol. Acesta explodează în aer, aruncând zeci și uneori sute de bombe mai mici care pot acoperi o zonă de mărimea câtorva terenuri de fotbal.

Acest lucru înseamnă că toți cei aflați în zonă, inclusiv civilii, riscă să fie uciși sau răniți. Uneori, aceste bombe nu explodează imediat, astfel încât pot ucide sau mutila oameni mult timp după ce conflictul s-a încheiat.

Bombele cu dispersie sunt muniții formate din alte bombe, de dimensiuni mai reduse, care sunt dispersate pe suprafețe mari, cu scopul de a distruge obiecte în mișcare, invizibile de la distanțe mari.

Bombele cu dispersie (bombele cu submuniții) sunt interzise în conformitate cu Convenția cu privire la muniții, care a fost adoptată la Dublin, în mai 2008 și semnată în decembrie 2008.

Membrii Parlamentului European au încearcat să obțină sprijinul statelor UE și să se asigure că toate cele 27 de state membre semnează convenția la 3 decembrie 2008, în Oslo, dar Finlanda a anunțat că nu va semna, ceea ce s-a și întâmplat.

Convenția a intrat în vigoare pe data de 1 august 2010, la 6 luni după ce a fost semnată de 30 de țări

SUA, Rusia si China nu se numara printre cele 119 state care au aderat la tratatul din 2008 de interzicere a acestor arme.

The post Trupele rusești încep să folosească bombe cu fragmentație, interzise de Convențiile de la Geneva appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code